Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ateneu projecta 'Espera un milagro', el documental sobre la tasca de la Fundación Vicente Ferrer El passi tindrà lloc el proper divendres 24 de gener i comptarà amb l’assistència del primer nen apadrinat per la fundació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ateneu projecta 'Espera un milagro', el documental sobre la tasca de la Fundación Vicente Ferrer

El passi tindrà lloc el proper divendres 24 de gener i comptarà amb l’assistència del primer nen apadrinat per la fundació
El proper divendres 24 de gener a les 19 h, l’Ateneu Municipal acollirà el passi del documental Espera un milagro, que explica el treball que ha realitzat la Fundación Vicente Ferrer durant més de 40 anys a l’Índia en benefici dels dàlits, la comunitat més oprimida del país. L’audiovisual, dirigit per Gemma Ventura, reflecteix l’evolució que ha experimentat aquest col·lectiu fins aconseguir independitzar-se de les castes superiors després de segles d’esclavitud.

Els dàlits que participen en aquest documental són de l’Índia rural i la majoria treballen actualment a les seves pròpies terres. La pel·lícula evidencia, mitjançant el seu testimoni, les dificultats que han hagut de superar i la importància que hagin arribat a ser responsables de la seva pròpia transformació.

La narradora del documental és Hanumakka, una nena amb discapacitat visual que exemplifica aquest complicat camí, així com els desitjos de futur de la comunitat més pobra de l’Índia. El seu cas és paradigmàtic de la triple discriminació que es produeix al país: per raó de sexe, casta i minusvalidesa.

La projecció aquest divendres d’Espera un milagro comptarà amb la presència de Lancy Dodem, el primer nen que va ser apadrinat a la Fundación Vicente Ferrer i actual col·laborador de l’organització a Barcelona, qui introduirà la sessió i conduirà una xerrada-col·loqui posterior amb els assistents.

El passi del documental forma part del complet programa d’activitats que ha preparat l’Ateneu Municipal per aquest hivern.