Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa visita les obres del Pla de Voreres per comprovar-ne el resultat in situ Carme García s’ha passejat per alguns dels carrers que han experimentat millores significatives durant aquests darrers mesos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'alcaldessa visita les obres del Pla de Voreres per comprovar-ne el resultat in situ

Carme García s’ha passejat per alguns dels carrers que han experimentat millores significatives durant aquests darrers mesos.
Les obres incloses al Pla de Voreres 2010, que es van iniciar l’abril d’aquest any, ja han finalitzat. En total s’han arranjat 5.112 m2 de voreres a la ciutat, gràcies a una inversió d’1.200.000 euros.

El projecte, elaborat per l’empresa Milà Arquitectes, ha inclòs actuacions a diferents voreres de la ciutat: als carrers Dante, Bailèn, Cervantes, Sant Gaietà, Cadmo, Milà i Fontanals, Àngel Guimerà, Getafe, Màlaga, General Prim, García Lorca, Pintor Coello, Sant Pere, al passeig de Les Torres, a la carretera de Sant Cugat i a les avingudes de Castellbisbal i de Barcelona. Per coherència constructiva, l’actuació al carrer de Maximí Forners, inicialment prevista dins el Pla de Voreres, es realitzarà en el marc de les obres que s’estan portant a terme a la plaça del Doctor Guardiet.

Camins escolars segurs
L’alcaldessa, Carme García, també s’ha passejat pels nous camins escolars segurs que s’han creat en el marc del Pla de Voreres. Es tracta d’uns itineraris, al voltant dels CEIP’s Pau Casals, Schola i Nostra Senyora de Montserrat (els tres centres que duran a terme la prova pilot d’aquest projecte), amb diferents punts de trobada definits, on els infants es trobaran per anar de forma conjunta i segura fins al seu centre escolar.

Concretament, aquests camins escolars segurs es troben als carrers García Lorca, Pintor Coello, Sant Pere i, properament, al carrer de Maximí Fornés.

El projecte de camins escolars segurs és una iniciativa del Consell d’Infants de Rubí, que va demanar poder fer els seus trajectes fins als centres educatius i altres espais de la ciutat on desenvolupen activitats extraescolars d’una forma segura. Aquest és, pels consellers infantils, un dels aspectes claus per millorar la seguretat a l’entorn de les seves escoles i en el qual hi volen participar de forma activa, a través de la selecció dels elements gràfics que senyalitzin aquestes rutes que hauran d’utilitzar. Precisament, en aquests moments l’empresa Milà Arquitectes està acabant de dissenyar la proposta de senyalització escollida pel Consell d’Infants de la ciutat, que porta per nom “llapis de colors”.

Les obres del Pla de Voreres han permès donar feina a 25 treballadors/es de la construcció que estaven desocupats.