Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa s'ha reunit amb treballadors de Sedatex Carme García els ha desmentit que el trasllat de l'empresa estigui motivat pel POUM i ha anunciat que demanarà una trobada amb l’empresa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'alcaldessa s'ha reunit amb treballadors de Sedatex

Carme García els ha desmentit que el trasllat de l'empresa estigui motivat pel POUM i ha anunciat que demanarà una trobada amb l’empresa.
Una delegació de treballadors i treballadores de les empreses SEDATEX i UNITEX, propietat de la família Pich Aguilera i situades al passeig de la Riera de Rubí, s’han reunit amb l’alcaldessa, Carme García, per demanar-li suport davant el futur trasllat de les fàbriques.

Segons han explicat a l’alcaldessa, la plantilla està formada actualment per 120 treballadors i una vuitantena es veuran afectats de forma immediata perquè diferents línies de producció ja han començat a moure maquinària. D’aquests 80 treballadors, la meitat seran traslladats a Esparreguera i l’altra meitat a la planta que la firma té a les Borges Blanques. És aquest segon grup de treballadors els que major preocupació han manifestat a García donat que creuen que l’empresa no busca un trasllat real, sinó que el que realment planteja és un expedient de regulació encobert ja que, asseguren, no hi ha feina per ells a la planta de les Borges Blanques.

Els treballadors han lliurat a l’alcaldessa la carta que l’empresa els ha donat argumentant les causes del trasllat. Entre aquestes causes, hi ha la requalificació a sol residencial que contempla el nou POUM per als terrenys que ocupen les fàbriques actualment.

Carme García ha assegurat als treballadors que poden comptar “amb tot el suport municipal” i ha desmentit que el canvi d’usos dels terrenys obligui a l’empresa a traslladar-se. L’alcaldessa ha explicat que “l’empresa pot continuar funcionant fins que així ho vulgui perquè no hi ha cap pressió municipal que ho impedeixi”.
L’alcaldessa també ha negat que hagi hagut “cap contacte previ amb l’Ajuntament, tant a nivell tècnic com polític” des que ella presideix l’Ajuntament de Rubí i que “en cap moment” l’empresa li ha fet arribar els seus plans de futurs “ni l’empresa ha rebut cap suport de l’Ajuntament en cap sentit”.

D’aquesta forma, l’alcaldessa ha volgut desmentir algunes informacions aparegudes recentment en algun mitjà de comunicació de caire generalista que apuntaven contactes entre les dues parts i suport municipal per als nous projectes previstos pels propietaris dels terrenys.

Un burofax a l’empresa

L’alcaldessa farà arribar via burofax la seva “sorpresa i desconcert” davant les raons tècniques argumentades per l’empresa per traslladar la seva producció fora de Rubí, que apunten el POUM com a principal causa.
L’escrit deixa clar que “l’Ajuntament, en cap moment ha pres cap mesura urbanística que hagi de provocar la marxa forçada de l’empresa i, com a conseqüència, un trasllat o comiat dels seus treballadors i treballadores”.

L’alcaldessa també fa referència en l’escrit, als continguts de la reunió amb els treballadors i ha sol•licitat una trobada oficial “per poder comentar aquests malentesos i interessar-me per la situació futura de les 120 persones, majoritàriament ciutadans i ciutadanes de Rubí, que actualment treballen a Sedatex i Unitex”.