Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa reclama al Govern català els pagaments pendents de les escoles bressol Carme García ha participat en una acció al Parlament convocada pel Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'alcaldessa reclama al Govern català els pagaments pendents de les escoles bressol

Carme García ha participat en una acció al Parlament convocada pel Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació de Catalunya
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha participat aquest dijous al Parlament en una acció convocada pel Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació de Catalunya amb l’objectiu de reclamar a la Generalitat el finançament de les escoles bressol que van assumir els ajuntaments el curs 2011-2012. La iniciativa s’ha fet coincidir amb el debat d’una moció del Grup Parlamentari Socialista que demanava una planificació efectiva de les guarderies per al període 2015-2020.

La proposta dels socialistes ha estat aprovada per unanimitat però la majoria de Convergència i Unió (CIU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha impedit que la planificació demanada vagi acompanyada d’un pressupost i que es restitueixi per al pròxim curs la dotació d’un mínim de 1.600 euros per alumne i any en les places de 0 a 3 anys.

Aprofitant el debat d’aquesta moció, el Fòrum ha presentat les accions jurídiques que podrien emprendre els municipis catalans per denunciar la manca de finançament de les escoles bressol per part del Govern. L’òrgan planteja que cadascun dels ajuntaments que tenen signat el conveni que regula les subvencions per al curs 2011-2012 faci un primer escrit a la Generalitat per reclamar el compliment de l’acord i que, en cas que el Govern no faci efectiu l’ingrés corresponent, pugui interposar un recurs contenciós administratiu.

Els ajuntaments recorden a la Generalitat que està obligada legalment a subvencionar la creació, consolidació i sosteniment de les places per a infants de 0 a 3 anys en llars d’infants municipals.

L’any 2011, la reducció del finançament que Ensenyament atorgava a les administracions locals per fer front a les despeses de les escoles bressol públiques va obligar l’Ajuntament de Rubí a augmentar les tarifes ordinàries d’aquest servei.

Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació
Una dotzena de batlles d’arreu del país van constituir el 2012 el Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació de Catalunya, moguts per la seva preocupació comú per una educació de qualitat i per la lluita contra les retallades. Carme García va ser una de les primeres alcaldesses a adherir-s’hi, només un mes després de la presentació d’aquest òrgan.

Actualment, el Fòrum compta amb la participació d’una setantena de batlles de diferents municipis catalans, que representen una població de prop de 2 milions d’habitants.