Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Alcaldessa ofereix un govern obert al diàleg i demana a l'oposició compromís, lleialtat i treball conjunt per afrontar la crisi Carme García ha estat investida amb els 8 vots de la formació socialista, enfront els 6 vots que ha rebut la popular Mònica Querol, i els 4 de l'alcaldable de CiU, Núria Climent. L'abstenció de les tres formacions d'esquerres: ICV-EUiA, ERC i ACR, ha estat decisiva. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Alcaldessa ofereix un govern obert al diàleg i demana a l'oposició compromís, lleialtat i treball conjunt per afrontar la crisi

Carme García ha estat investida amb els 8 vots de la formació socialista, enfront els 6 vots que ha rebut la popular Mònica Querol, i els 4 de l'alcaldable de CiU, Núria Climent. L'abstenció de les tres formacions d'esquerres: ICV-EUiA, ERC i ACR, ha estat decisiva.
Carme García aborda el seu tercer mandat després que dissabte al migdia fos investida alcaldessa de Rubí amb el suport dels 8 regidors del seu grup, el PSC, i l’abstenció dels 7 regidors i regidores d'ICV-EUiA (3), ERC (2) i ACR (2).

En el seu discurs, la màxima representant política del consistori ha agraït a la ciutadania “la nova oportunitat de ser l’alcaldessa de Rubí, una càrrega que procuraré portar amb responsabilitat i humilitat, però a la vegada amb l’orgull de les persones que ens estimem la nostra ciutat”.
García Lores s’ha referit al nou mandat “marcat per la forta crisi econòmica que afecta a molts ciutadans i empreses de Rubí” i s’ha mostrat convençuda, dirigint-se a l’oposició, “que comptarem amb el compromís, la lleialtat i el treball cap a la ciutat per part de tot el consistori (...) i ganes de treballar tots plegats per aixecar la nostra ciutat i remuntar aquesta difícil situació”.

L’alcaldessa ha fet una breu referència a la feina feta en el mandat anterior que ha resumit dient que “tenim una ciutat més preparada que fa 4 anys amb els serveis bàsics que configuren les ciutats modernes i que la societat complexa demanda”. García Lores ha recordat el potencial industrial de Rubí i la prioritat del nou equip de govern per la cohesió social, que, segons ha explicat, es concretarà en “un esforç d’educació en la tolerància, sense defugir també d’aplicar les normes de convivència que tenim a la ciuta (...). Però no defugirem a l’hora de combatre la xenofòbia de qualsevol mena, perquè volem que Rubí continuï sent una ciutat acollidora, crisol de persones de diverses procedències que fan de la nostra ciutat la seva llar i on volen desenvolupar el seu projecte de vida”.

L’alcaldessa ha tancat el seu discurs amb una crida al diàleg “i espero que en moltes ocasions puguem arribar a pactes i consensos en la majoria de temes i, si més no, en els grans temes de ciutat. Els nostres ciutadans i ciutadanes mereixen que al menys ho intentem”, ha dit.


Els nous representants municipals

10 dels 25 regidors i regidores que han pres possessió de les seves actes avui, són nous respecte el mandat anterior. N’hi ha 4, però, que ja havien format part de consistori en èpoques prèvies, com és el cas de Vicenç Rabadán (ACR), Francesc Hinojosa (ICV-EUiA), Núria Climent (CiU) i Joan Carles Boronat (PP). S’estrenen, per tant: Jaume Buscallà del PSC; Jonathan Cobo, Alfonso Manjon i Noelia Borque del PP; Víctor Puig i Joaquim San Nicolàs de CiU; i Agustín César Martínez d’ACR.

La correlació de forces canvia respecte el mandat anterior. A banda del PSC, que es manté com a partit del govern i força més votada a les darreres eleccions municipals, el PP, que va aconseguir 6 regidors, se situa com la segona formació política i la seva portaveu, Mònica Querol es converteix en cap de l’oposició.

Els 4 regidors aconseguits per CiU fan que la formació recuperi la tercera posició perduda durant el darrer mandat, mentre que ICV-EUiA queda relegada a la quarta força del consistori amb 3 regidors, un més que les formacions que la segueixen, ERC i ACR.


Totes les formacions han coincidit en el seu discurs de presentació del nou mandat en destacar l'acompanyament de la crisi com a principal repte dels pròxims 4 anys. El nivell d'abstencionisme a Rubí, que encapçala el rànquing a Catalunya, també ha estat motiu de reflexió dels i les caps de llista.

El grup municipal del PSC, liderat per l’alcaldessa, Carme García, començarà el nou mandat en solitari, sense pactes. Tot i que no descarta acords futurs que garanteixin un govern estable a la ciutat. L’alcaldessa té previst continuar els contactes durant les pròximes setmanes amb les diferents formacions politiques que han mostrat predisposició per arribar a acords permanents de mandat.

Un cop investida alcaldessa, Carme García haurà de formar el govern, nomenar els tinents d’alcaldes i signar els decrets de delegacions als regidors amb responsabilitats de govern.
El segon Ple del mandat, on es donarà compte de la nova organització de l’Ajuntament s’ha fixat per al dimarts, 21 de juny.