Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Alcaldessa informa en comissió extraordinària que no hi ha cap variació pel que fa l'increment de l'IBI previst a Rubí El Ministeri d’Hisenda havia enviat una recomanació als Ajuntaments que no coincidia amb el que obliga el Reial Decret Llei aprovat a finals de desembre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Alcaldessa informa en comissió extraordinària que no hi ha cap variació pel que fa l'increment de l'IBI previst a Rubí

El Ministeri d’Hisenda havia enviat una recomanació als Ajuntaments que no coincidia amb el que obliga el Reial Decret Llei aprovat a finals de desembre.
El Ministeri d’Hisenda ha fet arribar als ajuntaments una circular on recomanava a les administracions locals que evitin l’acumulació d’increments en l’IBI, de forma que puguin deixar sense efecte els increments aprovats per cada corporació en el ple d’ordenances fiscals. En el cas de Rubí, això suposava que no s’apliqués el 6% aprovat el passat mes de desembre, dies abans que el govern de l’Estat aprovés un Reial Decret que, per llei obligava als consistoris a apujar l’IBI un 10% sumat al ja aprovat, segons les interpretacions fetes per totes les entitats municipalistes i administracions supramunicipals consultades per l’Ajuntament de Rubí.

Aquesta recomanació ha deixat perplexes els alcaldes i alcaldesses que, en el cas de Rubí, l’alcaldessa de Rubí tenia previst enviar una carta demanant instruccions clares al Ministeri entenent que si feia cas de la recomanació podria trobar-se davant un clar cas de prevaricació per desobeir un Decret Llei.
La sorpresa ha anat en augment quan Carme García ha rebut del mateix ministeri una segona circular aclaratòria que especificava que “la recomanació formulada (...) exclusivament ha de ser entesa referida en el context normatiu actual, a l’exercici 2013”. O el que és el mateix: que tot queda igual que fa una setmana. Això vol dir que l’increment que s’aplicarà a Rubí és el que l’Ajuntament va aprovar al Ple d’ordenances del mes de desembre, que suposa un 6%, al que s’afegeix un 10% addicional que el govern de l’Estat imposava als ajuntaments per llei, a finals del mateix mes.
Davant les informacions contradictòries i dubtes que han sorgit arran d’aquestes missives, l’alcaldessa ha decidit convocar una comissió informativa extraordinària per tal d’informar als portaveus de l’oposició. El gerent, l’interventor i el secretari municipals han explicat amb claredat com s’han produït les comunicacions i les han qualificat de despropòsit.