Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa i els treballdors de Durex es troben amb la consellera de Treball https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'alcaldessa i els treballdors de Durex es troben amb la consellera de Treball

L’alcaldessa, Carme García, acompanyada de la regidora de Promoció Econòmica, i de representants sindicals i del comitè d’empresa de SSL Healthcare Manufacturing, productora dels preservatius de la marca Durex, s’han trobat amb la consellera de Treball, Mar Serna, per donar-li a conèixer la intenció de la firma britànica de tancar la planta de Rubí, on actualment treballen 259 persones, 230 de les quals tenen contracte fix.

Els treballadors han demanat suport a la conselleria “davant una situació que no es pot justificar amb pèrdues econòmiques perquè l’empresa té beneficis”. La decisió de tancar la fàbrica de Rubí “només s’entén si el que pretén l’empresa és una deslocalització en tota regla on s’estalvia costos en ma d’obra portant la producció a l’Àsia. És tan clar aquest objectiu que no han fet ni el mínim intent per arribar a qualsevol tipus d’acord que permeti mantenir oberta la fàbrica de Rubí”, han apuntat els treballadors.

L’alcaldessa ha reiterat la seva preocupació davant la consellera per “l’elevat nombre de dones afectades pel tancament”, el 75 % de la plantilla, “amb edats compreses entre els 40 i els 50 anys i amb moltes dificultats d’inserció laboral”.

Carme García ha explicat que la consellera “desconeix oficialment quines són les intencions de la firma britànica respecte la seva planta de Rubí donat que no han presentat cap expedient de regulació a la conselleria”. L’alcaldessa ha aclarit que fins que l’expedient no arribi a la conselleria i el puguin estudiar, la Generalitat no podrà començar a treballar. “Amb tot la consellera ens ha avançat que no acceptarà un pla de regulació si no està justificat i acompanyat d’un pla social amb cara i ulls”.

Un cop finalitzada la trobada, els sindicats i comitè d’empresa, juntament amb l’alcaldessa, han traslladat els seus continguts a la dotzena de treballadors que han esperat a la porta de la conselleria. Tant els treballadors com el consistori s’han mostrat satisfets “per la receptivitat la consellera”. Carme García, a més, els ha anunciat que buscarà la complicitat de tots els grups polítics municipals per presentar un document conjunt de suport als treballadors de SSL Healthcare.

“No ens vam aixecar de la taula de negociació”

Els treballadors també han volgut explicar tant a l’alcaldessa com a la consellera el resultat de la trobada amb els representants de l’empresa. Una reunió on els treballadors esperaven rebre documentació que justifiqués la decisió empresarial del tancament. “Una documentació que no ens van donar, que vam reclamar i que, de fet encara esperem”. Els treballadors desconeixen qui va traslladar a alguns mitjans de comunicació que van abandonar la mesa de negociació “però qui ho va fer va falsejar la realitat perquè nosaltres no ens vam aixecar de la taula de negociació. De fet, van abandonar la sala de reunions gairebé una hora i mitja després que ho fessin els representants de l’empresa”.