Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa fa un balanç positiu del desenvolupament del Pla Zapatero a Rubí Al mes de juliol hauran finalitzat 12 de les 31 obres que s’executen en aquests moments. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'alcaldessa fa un balanç positiu del desenvolupament del Pla Zapatero a Rubí

Al mes de juliol hauran finalitzat 12 de les 31 obres que s’executen en aquests moments.
4 mesos després de la posada en marxa de l’Oficina del FEIL, l’alcaldessa ha fet balanç de com s’estan desenvolupament les obres finançades pel Pla Zapatero i la seva repercussió en la contractació de rubinencs a l’atur. Carme García ha fet un balanç positiu i ha informat que en aquests moments ja ha finalitzat 1 de les obres i 11 més estaran acabades entre juny i juliol.

L’alcaldessa ha explicat que, com a conseqüència de la suspensió de pagaments d’una de les empreses contractades, hi haurà dues d’actuacions, al col•legi Maria Montessori i el Centre Cívic de Can Fatjó, que es retardaran. “Estem pendents de que el jutjat resolgui la suspensió de pagament per tornar a licitar l’obra. És una incidència que considerem menor perquè no impedirà que finalment les dues actuacions previstes es facin”, ha aclarit.

El balanç positiu pel que fa l’evolució dels treballs, va acompanyat d’una valoració igualment “satisfactòria” pel que fa els processos de contractació. Segons ha apuntat l’alcaldesa, “6 de cada 10 persones contractades que es trobaven a l’atur són rubinencs (...) i el perfil dels contractats són peons, precisament els més afectats per la crisi i amb menys possibilitat de reciclatge immediat”.

L’alcaldessa també s’ha referit a la resta d’accions que s’han fet. García ha explicat que s’ha informat a la ciutadania a través de trobades, la darrera de les quals va tenir lloc el passat dimarts. També s’ha informat mitjançant cartes i difusió a través dels mitjans de comunicació. La informació als agents econòmics i socials implicats en el procés s’ha fet mitjançant trobades amb la comissió de seguiment.

Per la seva banda, tant la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Maria Mas, com el regidor de Desenvolupament Urbà, Roger García, han detallat les accions que s’han fet al llarg d’aquests mesos des de cadascuna de les seves àrees.

Mas ha destacat especialment “el percentatge elevat de rubinencs que s’estan contractant i l’esforç de l’IMPES per atendre el gran volum de persones interessades”, mentre que García ha repassat l’estat actual de les 31 actuacions apuntant que “a part de la incidència comentada per l’alcaldessa, totes les obres van al ritme previst, i, en alguns casos, millorant els terminis”.

Una de les obres que es començarà a treballar al 100 % de forma immediata (fins ara s’havien iniciat els treballs preparatius) és el tancament de la pista Francesc Calvo. A partir del 30 de juny, es tallarà al trànsit un carril de la Rambleta de Joan Miró La restricció afecta únicament al carril dret de la via, en sentit centre ciutat. Així, els vehicles que circulin per la C-1413 i vulguin dirigir-se a la zona centre o bé al barri de Les Torres no hi podran accedir passant per la Rambleta de Joan Miró, sinó que hauran de fer-ho pel carrer Edison, com a itinerari alternatiu. Aquesta afectació serà vigent durant uns 10 dies.

L’alcaldessa considera que “l’eficiència, l’eficàcia i la transparència” que ha demostrat el model de funcionament de l’oficina del FEIL fa que “haguem decidit continuar-lo amb les obres del Pla d’inversions municipals, facilitant la participació de les empreses locals en els processos de licitació d’obres públiques”

El 2on Pla Zapatero

L’alcaldessa també s’ha referit a la recent trobada d’alcaldes amb el President del Govern i a la demanda de que els municipis continuïn gestionant les obres de la segona convocatòria que podria publicar-se entre els mesos de juliol i setembre.