Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa explica el projecte Rubí Brilla als alumnes de 4t de primària dels Maristes Carme García ha animat el col·legi a incorporar-se al projecte d’estalvi energètic 50/50 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'alcaldessa explica el projecte Rubí Brilla als alumnes de 4t de primària dels Maristes

Carme García ha animat el col·legi a incorporar-se al projecte d’estalvi energètic 50/50
L’alcaldessa, Carme García, ha visitat el col·legi Maristes per compartir amb els alumnes de 4t de primària l’inici del projecte interdisciplinari Visc a Rubí/Visca Rubí, impulsat pel centre. La proposta, que es desenvoluparà durant tota aquesta setmana, té com a finalitat que els nens i nenes del col·legi coneguin millor la seva ciutat i, d’aquesta manera, aprenguin a estimar-la i se’n sentin orgullosos. Un objectiu que es treballarà a través de visites a monuments, museus i indrets d’interès de la ciutat, treballs en grup, jocs de pistes i activitats amb noves tecnologies, entre d’altres.

Durant l’estona que ha compartit amb els infants de 4t de primària, l’alcaldessa ha fet un breu repàs per les singularitats d’una ciutat que conjuga tres realitats molt diferents: un nucli urbà on viuen la majoria dels rubinencs, una extensa zona d’urbanitzacions i fins a onze polígons industrials. El gruix de la seva intervenció, però, s’ha centrat en l’aposta que ha fet el municipi per l’eficiència energètica i les energies renovables a través del projecte Rubí Brilla.

Carme García ha explicat als alumnes de Maristes l’origen d’aquesta iniciativa, vinculada al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per la Sostenibilitat, i els diferents àmbits en què es desenvolupa: la pròpia administració, la indústria, el comerç i el sector domèstic. En aquest darrer apartat, la primera edil ha fet especial incidència en el projecte Energia per a tothom, adreçat a combatre la pobresa energètica, pel seu important vessant social.

Invitació a participar al 50/50

L’alcaldessa ha aprofitat la seva explicació sobre Rubí Brilla per animar el col·legi Maristes a participar en el projecte 50/50, inclòs dins d’aquesta iniciativa, i convertir-se així en el primer centre concertat de la ciutat a implicar-s’hi.

El projecte Euronet 50/50 compromet els centres educatius a reduir la seva despesa energètica, i l’Ajuntament a retornar la meitat de l’estalvi aconseguit en forma de subvenció directa i a invertir l’altra meitat en projectes d’eficiència energètica per seguir reduint la despesa als centres educatius. La iniciativa es va posar en marxa durant el curs 2012-2013 en onze de les tretze escoles públiques de Rubí, permetent un estalvi net de 45.250,91€.

Després de l’èxit de la primera edició del 50/50, el consistori vol estendre aquesta metodologia més enllà de les escoles. Per aquest motiu, el Ple municipal del mes de febrer va aprovar un canvi en les bases reguladores de les subvencions 50/50 que, entre d’altres, possibilitarà que la iniciativa s’implanti en altres equipaments, com per exemple els esportius.

Tal com ha destacat l’alcaldessa, aquesta iniciativa proporciona als centres educatius un important estalvi econòmic però, alhora, ajuda a conscienciar els més petits sobre la necessitat de promoure l’eficiència energètica. Un bon hàbit que comencen desenvolupant a les aules però que, de forma automàtica, traslladen a les seves llars.