Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa es compromet a vetllar perquè les retallades en salut no afectin la qualitat dels serveis ni l'estabilitat laboral al sector Carme García agraeix les aportacions dels professionals, entitats i ciutadania al primer Pla Municipal de Salut de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'alcaldessa es compromet a vetllar perquè les retallades en salut no afectin la qualitat dels serveis ni l'estabilitat laboral al sector

Carme García agraeix les aportacions dels professionals, entitats i ciutadania al primer Pla Municipal de Salut de Rubí.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha assegurat que vetllarà perquè les retallades anunciades pel govern de la Generalitat no afectin els serveis sanitaris de la ciutat. “Estarem atents a les retallades en salut i, quan es produeixin, serem els primers a reclamar”. L’alcaldessa també ha recordat que “en èpoques difícils és obvi que s’ha de retallar, però hi ha prioritats”. I ha afegit: “Nosaltres ho hem fet, però mai en serveis socials o en salut”. García reproduïa d’aquesta forma el missatge que fa pocs dies traslladava al conseller Boi Ruiz en una reunió per parlar del futur sanitari de la ciutat.

Carme García feia aquestes declaracions durant l’acte de retorn del Pla Municipal de Salut de Rubí, un document que el ple municipal va aprovar el passat mes de desembre, amb l’única abstenció d’Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), per ser aplicat durant els pròxims quatre anys.

Aquest acte ha servit per fer el retorn del procés participatiu d’elaboració del Pla Municipal de Salut, fent esment de les principals propostes contemplades en el pla i explicant quins aspectes no s’han pogut recollir en el document final. Així, s’ha explicat als professionals, entitats i ciutadans que van assistir als tallers participatius quins han estat els resultats i les línies d’actuació i accions proposades.

Carme García ha expressat la seva satisfacció per una col·laboració “que ha estat decisiva en la definició dels objectius, línies d’actuació i accions concretes d’aquest Pla de Salut” i els ha convidat “a continuar participant en la vida de la ciutat, per fer-la encara més saludable”.

En els tallers deliberatius del primer Pla Municipal de Salut van col•laborar al voltant de 150 professionals de la salut i de serveis socials, com ara metges, infermers, treballadors socials, educadors, tècnics municipals (especialment de Salut Pública), entitats de Rubí relacionades amb temes de salut (com l’Associació de Familiars de Malalts Mentals, AVAN, Club Minusvàlids Horitzó, Associació Betel i Associació Pro-Minusvàlids Psíquics de Rubí), els membres de la Taula de Comunitat i Salut, que coordina temes de salut amb els CAPS, Catsalut i l’APSCAT (Agència de Salut Pública de Catalunya) i ciutadans a títol individual.

Durant el procés van identificar com a problemes de salut més importants per la ciutadania uns hàbits i estils de vida poc saludables; problemes relacionats amb la salut mental, amb factors mediambientals i amb l’atenció sanitària per la manca d’adequació dels recursos sanitaris a les necessitats de la població; poc suport social, laboral i familiar; i necessitats relacionades amb l’envelliment de la població.

Més informació.