Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa demana consens als grups municipals per reclamar a la Generalitat la construcció de l'Hospital de Rubí La Junta de Portaveus de dijous abordarà una declaració institucional per garantir els terminis del projecte acordat amb Mútua de Terrassa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'alcaldessa demana consens als grups municipals per reclamar a la Generalitat la construcció de l'Hospital de Rubí

La Junta de Portaveus de dijous abordarà una declaració institucional per garantir els terminis del projecte acordat amb Mútua de Terrassa
L’Alcaldessa de Rubí, Carme García, no veu raons objectives que impedeixin que el projecte de l’hospital de Rubí Vicente Ferrer s’hagi d’aturar i buscarà el consens de tots els grups municipals per així manifestar-ho al conseller de Sanitat, Boi Ruiz.
García està treballant perquè de la pròxima Junta de Portaveus que s’ha de celebrar dijous, surti un document institucional demanant que es respecti l’acord signat entre el govern de la Generalitat anterior i Mútua de Terrassa que a hores d’ara ja compta amb el projecte bàsic de l’Hospital Vicente Ferrer pràcticament acabat.

L’alcaldessa ha reiterat durant les darreres setmanes la necessitat que no s’ajorni la construcció de l’Hospital arran de l’anunci del conseller de Sanitat sobre futures retallades en el pressupost autonòmic que podrien afectar d’alguna forma al nou equipament sanitari de Rubí.
Carme García considera que “no hi ha arguments perquè l’Hospital no tiri endavant donat que compleix perfectament els criteris que ha establert el propi conseller com a base per a negociar els futurs serveis sanitaris del país”.

L’alcaldessa ha recordat que “aquest Hospital es construeix gràcies a un acord público-privat amb Mútua de Terrassa que fa que la Generalitat no hagi de posar capital fins d’aquí 3 ó 4 anys”, moment en què el govern autonòmic assumirà el cost amb la concertació del servei.
García, a més, confia que la Generalitat valori que la construcció i la posterior gestió d’aquest equipament la faci una empresa “de capital català, altament especialitzada i que ja ofereix de forma concertada i molt satisfactòria serveis sanitaris en el territori”.

L’alcaldessa de Rubí ha apuntat que el nou Hospital Vicente Ferrer donarà cobertura a 200.000 persones provinents de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat del Vallès que actualment no compten amb servei d’urgències de nit ni caps de setmana. Per García, “són necessitats bàsiques que altres zones de Catalunya amb poblacions molt més petites que la nostra tenen sobradament cobertes. No seria just privar a aquests ciutadans i ciutadanes d’una atenció sanitària amb la mateixa qualitat de serveis perquè vivim en una zona molt més densament poblada”.