Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa de Rubí visita als estudiants que cursen el màster de la UPC a la nostra ciutat Els alumnes del màster 'Negoci, Disseny i Tecnologia' treballen en un projecte per portar la banda ampla als polígons de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'alcaldessa de Rubí visita als estudiants que cursen el màster de la UPC a la nostra ciutat

Els alumnes del màster 'Negoci, Disseny i Tecnologia' treballen en un projecte per portar la banda ampla als polígons de la ciutat.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha visitat als alumnes rubinencs que estan cursant el nou Màster “Negoci, Disseny i Tecnologia” que la Universitat Politècnica de Catalunya va iniciar a l’octubre a la nostra ciutat. Aquest estudiants formen el nucli de una de les cèl·lules d’innovació (els equips de investigació i desenvolupament de noves idees) i han presentat a l’alcaldessa l’evolució del seu treball.

A finals del passat mes de juliol, el consistori i la Fundació i2CAT de la UPC, especialitzada en l’aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i internet avançat en l’activitat industrial, van signar un conveni per posar en marxa aquesta formació que conclourà al juliol de l’any vinent.

El màster, basat en les cèl·lules d’innovació que desenvolupen prototips reals de nous productes i serveis per entorns determinats així com el seu assaig real en els mercats en què es plantegen aquests prototips, està desenvolupant un projecte per portar la banda ampla als Polígons d’Activitat Empresarial (PAE) que hi ha a la ciutat, que els alumnes han presentat a l’alcaldessa, fent referència a les possibilitats tecnològiques d’utilitzar la xarxa elèctrica i els seus punts forts i febles. Els tres estudiants han destacat aquest sistema com poc utilitzat, però molt recomanable per nuclis perifèrics com els polígons.

Actualment, el 97% de les 957 empreses que té la ciutat compten amb connexió ADSL, i d’aquestes un 39% disposen d’un ample de banda d’entre 2 i 4 MB, mentre només un 11% tenen entre 10 i 20 MB. Aquesta situació de baixa connectivitat als polígons de la ciutat provoca una pèrdua d’oportunitats, una baixa competitivitat i una deslocalització d’empreses. Aquest és el motiu pel qual se està treballant en la arribada d’una major amplada de banda als polígons.

L’alcadessa, Carme García, s'ha mostrat molt interessada amb les evolucions del desenvolupament d’aquest prototip. Ha animat als estudiants a continuar assegurant que hi ha moltes empreses a la ciutat que poden estar interessades i ha avançat la disposició de l’Ajuntament a col·laborar possibilitant els contactes, entre d’altres accions. “Contínuament les empreses ens demanen que els donem bones notícies. I estic segura que si reben propostes en aquest sentit estaran disposades a participar al projecte”, ha senyalat.

Tal ha estat l’interès de l’alcaldessa que immediatament ha començat a fer propostes als autors del projecte, en relació a la possibilitat d’ampliar aquest prototip a usos no industrials. En tot cas, els autor es troben ara mateix en mig de l'estudi de mercat. Per això, Carme Garcia ha demanat continuar sent informada de les evolucions del projecte.