Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa col·loca la primera pedra del pavelló de la Llana El Diputat d’esports i el president de la Federació Catalana de Patinatge també hi han estat presents. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'alcaldessa col·loca la primera pedra del pavelló de la Llana

El Diputat d’esports i el president de la Federació Catalana de Patinatge també hi han estat presents.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García Lores, ha batejat el futur pavelló de la Llana com “la gran obra d’aquest mandat. La de l’any passat va ser la Biblioteca que estem a punt d’inaugurar” en l’acte simbòlic de col•locació de la primera pedra. García Lores s’ha mostrat satisfeta per un equipament que “serà únic a Espanya” i ha anunciat que l’Ajuntament vol que es converteixi “en un referent dins el món de l’hoquei línia”. D’aquí la presència de representants d’aquest esport del club local Cent Patins, recentment proclamat Campió de la Copa del Rei, com del president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, que veu amb bons ulls que les instal•lacions es puguin estrenar amb la celebració d’un campionat mundial d’hoquei línia.

Per la seva banda, el president delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Monràs, ha qualificat el projecte de “fantàstic”, insistint en les seves característiques “úniques a Catalunya i Europa”.
El pavelló suposarà una inversió de 4.519.500 €, dels quals, 1.497.100 € estan subvencionats pel Consell Català de l’Esport. Ll’acabament de les obres s’ha previst per a finals de l’any 2010.

El nou pavelló poliesportiu es construeix en un solar de 13.971 m2 amb forma rectangular i amb un desnivell de 7 metres entre els carrers Pont de Can Claverí i de Can Serra, on es troba la cota més baixa i l’accés al recinte. Pel carrer situat a la cota més alta s’accedirà al nivell dels aparcaments.

El nou equipament tindrà una superfície construïda de 4.707 m2 distribuïda en 3 plantes.La planta baixa, de 3.432 m2 construïts, és la zona destinada a la pràctica de l’esport amb una pista de 62 x 35 m, sis vestidors, magatzems i infermeria. Les dimensions d’aquesta pista permeten encabir l’única pista estatal amb mides homologades (30 x 60 m) per competicions d’hoquei línia. A això se li suma que l’espai es convertirà en el centre català de tecnificació d’aquest esport després de la recent signatura d’un conveni amb la Federació Catalana de Patinatge.

A part de la pràctica de l’hoquei línia, també s’ha dissenyat l’espai per l’entrenament i competició d’altres disciplines. S’han plantejat 3 pistes de bàsquet divisibles amb cortines que es poden utilitzar de forma simultània, 1 camp d’handbol, 1 de futbol sala, 1 de voleibol, 1 de bàsquet de competició i 2 de bàdminton.

A la planta primera, amb 1.223 m2, se situen els accessos principals, l’administració, una sala polivalent, els serveis públics i de restauració, així com les grades per als espectadors amb un aforament per a 629 persones.

La planta segona ocupa un espai de 52 m2 s reservat per una cambra d’instal•lacions.

Tant l’accés a l’edifici com a les zones comunes s’han projectat perquè siguin accessibles a persones amb mobilitat reduïda. A la planta primera s’accedirà mitjançant rampes amb baranes, mentre que l’accés a la planta baixa es farà directament sense desnivell. L’equipament disposarà d’un sistema de captació, emmagatzematge i ús d’energia solar per cobrir la demanda d’aigua calenta sanitària.

L’espai ocupat pel nou pavelló (3.642 m2) i la Masia de Can Serra (510 m2) suposa un 30 % del total del terreny. La resta d’espai serà ocupat per un parc arbrat i una zona d’aparcaments. La Masia de Can Serra es remodelarà durant aquest mandat per acollir un Centre d’empreses d’innovació i eficiència energètica.