Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament tornarà a costejar una tercera part del preu públic del transport escolar El curs ha començat amb el servei garantit per a totes les famílies de l’Escola Joan Maragall i l’Institut JV Foix que el van sol·licitar https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament tornarà a costejar una tercera part del preu públic del transport escolar

El curs ha començat amb el servei garantit per a totes les famílies de l’Escola Joan Maragall i l’Institut JV Foix que el van sol·licitar
Totes les famílies de l’Escola Joan Maragall i l’Institut JV Foix que van sol·licitar transport escolar per al curs 2014-2015 disposen de plaça. El Consell Comarcal del Vallès Occidental, ens que gestiona aquest servei per delegació de la Generalitat de Catalunya, ha resolt favorablement les 206 sol·licituds de l’Escola Joan Maragall i les 39 de l’Institut JV Foix.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament ajudarà les famílies que facin ús del transport escolar assumint un dels tres rebuts que han d’abonar per aquest servei, amb un import variable, de fins a un màxim de 90 euros, en funció de si els sol·licitants tenen dret o no a bonificacions. El curs 2013-2014, el Consistori va destinar 31.740 euros a pagar aquesta tercera part del preu públic del transport escolar a un total de 411 alumnes (249 de l’Escola Joan Maragall i 162 de l’Institut JV Foix).

Un acord a tres bandes
A principis d’any, l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament van subscriure un acord que garantia el manteniment del transport escolar no obligatori al municipi durant els propers dos cursos, atenent a les característiques de Rubí i a la situació geogràfica dels dos centres educatius implicats. La decisió suposava la corresponsabilitat de les dues administracions i les famílies, de manera que, a partir d’aquest curs 2014-2015, el cost real del servei que no quedi cobert pel preu públic serà assumit a parts iguals per l’Ajuntament i la Generalitat.

A banda d’això, en el marc del Pla de mesures anticrisi 2014, el Consistori obrirà properament una convocatòria d’ajuts per al transport escolar que permetrà que algunes famílies vegin sufragats parcialment o totalment els dos rebuts que els hi pertoquen. També oferirà ajudes d’un màxim de 100 euros per als alumnes d’ensenyament postobligatori de l’Institut JV Foix que facin servir el bus urbà per arribar al centre i presentin les targetes T-estudiant emprades.

En darrer terme, el Consistori també s’ha compromès a eixugar el deute acumulat durant el curs anterior, que ascendeix a 16.770 euros, en aquells casos en què es demostri que l’impagament s’ha produït per una situació de vulnerabilitat econòmica.

La xifra de 245 usuaris del transport escolar no obligatori prevista per aquest curs es podria veure incrementada, ja que la convocatòria es manté oberta fins al proper dijous 18 de setembre. A més, els alumnes de 4t d’ESO, que enguany no tenien dret a disposar del servei, podrien acabar obtenint plaça si prosperen les negociacions entre l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament, atès que en aquests moments existeixen vacants a totes les línies.

Normalitat en el primer dia de curs
El curs escolar s’ha iniciat aquest dilluns amb total normalitat per als alumnes de segon cicle d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, així com per als joves que cursin la formació específica que permet accedir a aquests cicles. La resta d’ensenyaments començaran les classes com a molt tard el 22 de setembre.

Un total d’11.682 infants i joves cursaran estudis reglats a la nostra ciutat durant el període 2014-2014. D’aquests, 7.300 faran educació infantil i primària, 4.995 en escoles públiques i 2.345 en centres concertats. Altres 2.474 són alumnes de secundària obligatòria de 12 a 16 anys, dels quals 1.421 estudiaran en escoles públiques i 1.053 en centres concertats.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, 602 joves cursaran batxillerat i 946 cicles de formació professional.

Les escoles bressol municipals (La Lluna, La Bruna i la Sol, Solet) comptaran, de la seva banda, amb 360 alumnes.