Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament subvencionarà les dues millors iniciatives comercials de nova implantació La convocatòria s’amplia aquest any a projectes que hagin iniciat la seva activitat durant el 2014 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament subvencionarà les dues millors iniciatives comercials de nova implantació

La convocatòria s’amplia aquest any a projectes que hagin iniciat la seva activitat durant el 2014
L’Ajuntament de Rubí obrirà a principis de juliol la segona convocatòria dels Ajuts a les millors iniciatives comercials de nova implantació, amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria comercial i promoure l’obertura de nous establiments que contribueixin a dinamitzar el sector.

En aquesta edició, el Consistori ha introduït dues novetats importants: la principal és que es concediran dues subvencions de 5.000 euros en comptes d’una de 10.000, com es va fer el 2013. “Això és fruit que l’any passat la valoració va ser molt positiva i vam pensar que potser es podia premiar més d’una empresa”, ha argumentat el regidor de Comerç, Jaume Buscallà. D’altra banda, la convocatòria estarà oberta tant a negocis que tinguin previst iniciar la seva activitat durant el 2014 com a d’altres que ja ho hagin fet durant aquest mateix any.

Els dos projectes guanyadors seran seleccionats per un jurat expert format per representants d’entitats i departaments vinculats al comerç local, i d’acord als criteris de valoració establerts a les bases. Entre d’altres, els comerços guanyadors hauran de ser originals pel seu producte, pel públic objectiu i per la fórmula de venda, i contribuir a la dinamització comercial del seu entorn.

El termini d’inscripció estarà obert fins al 26 de setembre. Pel que fa a la documentació que cal aportar, els requisits per participar-hi i els criteris de valoració, es podran trobar properament als webs www.rubi.cat/comerc i www.rubicomerç.cat. El veredicte del jurat es farà públic a finals d’octubre.

Buscallà ha emmarcat els Ajuts a les millors iniciatives comercials de nova implantació en les accions implementades per l’Ajuntament per tal de dinamitzar el teixit comercial, entre les quals s’hi compten també les diferents fires programades els caps de setmana o les ajudes per a la millora de locals comercials, per exemple. El regidor ha posat en valor l’esforç que fan els petits empresaris quan posen en marxa un comerç: “És important valorar-ho. És una actitud emprenedora davant d’un moment en què la crisi no ajuda”.

La Popular
Els Ajuts a la millor iniciativa comercial de nova implantació es van atorgar per primer cop el 2013, emmarcats en el Pla de mesures anticrisi. En aquella primera edició es van valorar 13 projectes. El restaurant La Popular va resultar-ne guanyador gràcies al seu projecte de cuina de fusió italoargentina elaborada al mateix local amb productes ecològics. Poc després d’obtenir l’ajut, l’establiment obria les seves portes a la plaça Pearson.