Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament subvenciona cursos d'anglès per a aturats dins el Pla de mesures anticrisi 2014 El programa d’ajuts compta amb la col·laboració dels principals centres d’idiomes de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament subvenciona cursos d'anglès per a aturats dins el Pla de mesures anticrisi 2014

El programa d’ajuts compta amb la col·laboració dels principals centres d’idiomes de la ciutat
En el marc del Pla de mesures anticrisi 2014, l’Ajuntament ha posat en marxa un programa d’ajuts per a realització de cursos intensius d’anglès adreçat a aturats i aturades rubinencs. La iniciativa compta amb la col·laboració dels principals centres d’idiomes de la ciutat: British House, Centre de Llengües, Chaplin’s School, Espai d’Idiomes i Hello International School.

Els cursos, de caràcter trimestral, es desenvoluparan entre els mesos d’octubre i desembre. Són un total de 50 hores de formació especialitzada que es distribuiran en dues sessions setmanals, amb la possibilitat d’escollir entre diferents horaris, tant de matí com de tarda. El nivell dels cursos quedarà determinat per les proves que realitzin prèviament els seus sol·licitants.

El programa d’ajuts impulsat per l’Ajuntament s’adreça a persones empadronades a Rubí d’entre 18 i 65 anys, i que estiguin inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació. El Consistori els subvencionarà la totalitat del curs, de manera que només hauran d’abonar 20 euros en concepte de material didàctic.

Els rubinencs i rubinenques interessats a beneficiar-se d’aquest projecte ja poden fer una prereserva de plaça en el centre d’idiomes col·laborador que prefereixin abans del 27 de setembre. A continuació es faran les proves de nivell, que determinaran l’oferta final de grups.

Amb aquest programa d’ajuts, que es posa en marxa per primer cop, l’Ajuntament pretén incrementar el nivell competencial d’idiomes de la població de Rubí amb l’objectiu últim de millorar l’ocupabilitat, així com generar mercat per als centres d’idiomes de la ciutat. “En un moment determinat, ens vam adonar que el nivell de formació en general, però en concret en idiomes, era baix. El teixit empresarial ens ho feia notar”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, qui també ha posat en valor el fet que aquesta acció es basi en una col·laboració público-privada: “És molt important [...] que les acadèmies puguin rebre aquest suport de l’Ajuntament i puguin créixer”.

Els cinc centres d’idiomes col·laboradors han elogiat la iniciativa del Consistori, tant per l’ajuda que representa a nivell empresarial com pel convenciment que respon a una necessitat urgent de la ciutat. Segons han evidenciat durant la presentació dels cursos, cada cop més les empreses ja no demanen nocions d’anglès a l’hora de buscar nous treballadors sinó un bon nivell, cosa que els porta fins i tot a contactar directament amb les acadèmies per localitzar aquests candidats.

Aquest programa de cursos completa altres iniciatives del Consistori relacionades amb l’aprenentatge d’idiomes i el foment de l’ocupació, com per exemple el campus d’anglès per a emprenedors i emprenedores celebrat al juliol, o el curs de Business English que tindrà lloc a l’octubre, adreçat a empresaris, professionals, personal directiu i comandaments intermedis d’empreses de Rubí.

Foment de l’ocupació i l’emprenedoria
Aquest nou programa s’engloba en el Pla de mesures anticrisi 2014, dotat amb 3,6 milions d’euros, i que té com a objectiu la reactivació econòmica, la millora de la cohesió social i la millora de la qualitat de l’espai públic. La iniciativa forma part del paquet de mesures orientades al foment de l’ocupació i l’emprenedoria, a les quals es destinen 1.368.500 euros.

En aquests moments, estan oberts els terminis de sol·licitud per a altres dues accions destinades a millorar l’ocupabilitat: el Programa de suport a les contractació privada i les Subvencions per a la creació d’empreses i el suport al treball autònom. En tots dos casos, les inscripcions es poden fer fins al 6 d’octubre.