Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament senyalitza una vintena d'elements patrimonials de la ciutat Els senyals proporcionen informació històrica, social i artística sobre indrets emblemàtics de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament senyalitza una vintena d'elements patrimonials de la ciutat

Els senyals proporcionen informació històrica, social i artística sobre indrets emblemàtics de Rubí
Aquesta setmana, la regidoria d'Identitat i Projecció Exterior de l'Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha iniciat la instal·lació d'una vintena de senyals que tenen com a objectiu divulgar el valor cultural i històric d'alguns dels elements patrimonials més significatius de la ciutat.

Els edificis i indrets senyalitzats són: l'Ateneu Municipal (Torre Riba); el conjunt de la plaça Clavé; el conjunt de la plaça Pearson; les cases de Pau Claris; el Celler; el conjunt modernista de la Plana de Can Bertran, format per la Torre Gaju, la Torre Teixidó i l'Escola Balmes; el Casino i la plaça Catalunya; l'era i la masia de Ca n'Oriol; l'ermita de Sant Muç; les Escoles Evangèliques; les Escoles Ribas; la plaça del Doctor Guardiet i l'església de Sant Pere; el forn ibèric de Can Fatjó; el jaciment del Molí de La Bastida; el jaciment romà de Ca n'Oriol; el pont-aqüeducte de Can Claverí; i el Vapor Nou i el conjunt industrial històric de La Llana.

Els senyals, de diversos tipus (plaques, tòtems i faristols), inclouen informació històrica, social i artística que contribueix a posar en valor el patrimoni local i acostar la història de la ciutat als visitants però també als mateixos rubinencs. “A Rubí tenim moltes coses que valen la pena [...]. Fa uns anys, quan desconeixíem el que teníem, no ho valoràvem. Aquest és un pas més que ens ajudarà a tots a conèixer el nostre passat”, ha declarat Martí Pujol, regidor d’Identitat i Projecció Exterior. En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat Ramon Riera, diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, qui ha defensat el turisme com a via de reactivació econòmica i ha evidenciat la necessitat d’aprofitar l’empenta de la ciutat de Barcelona.

Els continguts dels nous senyals es poden llegir en català però també en castellà, anglès i francès mitjançant codis QR. La majoria de les traduccions ja estan disponibles i la resta es finalitzaran durant el mes de gener del 2014.

La senyalització s'ha començat a instal·lar aquest dilluns i està previst que es completi en només dues jornades. Dues terceres parts del projecte han estat finançades per la Diputació de Barcelona mentre que l’Ajuntament assumeix la resta del pressupost. La regidoria d'Identitat i Projecció Exterior no descarta ampliar la iniciativa en un futur, un cop es valori la repercussió dels primers senyals.