Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament s'assessora per abordar amb garanties les sancions als bancs amb pisos buits El consistori ha iniciat reunions periòdiques amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca per compartir informació útil https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament s'assessora per abordar amb garanties les sancions als bancs amb pisos buits

El consistori ha iniciat reunions periòdiques amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca per compartir informació útil
El regidor de Planificació Urbana i Habitatge de l’Ajuntament de Rubí, Manuel Velasco, i la gerent de la societat municipal Proursa, Eva Candela, han assistit aquesta setmana a una jornada organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) amb l’objectiu de valorar les darreres iniciatives dels consistoris per donar respostes socials en matèria d’habitatge. La trobada ha comptat, entre d’altres, amb les intervencions de responsables tècnics i polítics de l’Ajuntament de Terrassa, la primera ciutat a multar les entitats bancàries que mantenen els seus pisos buits.

El consistori rubinenc ha estat un dels primers que han expressat la seva intenció de seguir els passos de la localitat veïna. De fet, ja fa mesos que l’Ajuntament treballa en aquesta possibilitat, sempre amb la voluntat prioritària que qualsevol iniciativa que es prengui en aquesta direcció sigui tècnicament viable i segura. Fa uns dies, l’alcaldessa, Carme García, va adreçar una carta a diverses entitats financeres de la ciutat en què les instava a posar a lloguer els seus habitatges en desús o a cedir-los a l’Ajuntament per tal que els gestioni en règim d’arrendament amb la mateixa finalitat. Paral·lelament, el consistori ha formulat una consulta a l’Agència de Protecció de Dades amb l’objectiu d’aclarir el procediment per a la realització d’un cens de pisos buits.

Segons el regidor Manuel Velasco, tot i que els ajuntaments tenen una capacitat d’acció limitada en matèria d’habitatge, els petits passos que s’estan fent a nivell local són molt importants: “Si tots els ajuntaments van en la mateixa línia, els bancs seran més receptius a les demandes que els fem i els governs supramunicipals també començaran a actuar en aquesta direcció. Així ho demostra el fet que el Govern català hagi anunciat recentment una taxa que gravarà les entitats i promotors amb pisos buits”.

Treball conjunt amb la PAH

Amb el mateix objectiu de trobar solucions a la problemàtica de l’habitatge, l’Ajuntament ha iniciat reunions periòdiques amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Dilluns passat es va produir la primera d’aquestes trobades per iniciativa de l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), i del partit Esquerra Unida i Alternativa (EUiA).

La voluntat d’aquestes reunions, segons ha manifestat Velasco, és procurar un espai de treball permanent, més enllà de les emergències puntuals, que complementi les convocatòries de la Taula especial de desnonaments i que permeti intercanviar informació i contactes. Per al regidor, és important sumar sinergies en una qüestió que cada cop afecta més famílies com a conseqüència de la crisi.