Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament regula l'ús d'estufes en terrasses i unifica els colors i els materials de para-sols, taules i cadires El Ple ha aprovat provisionalment l'ordenança que entrarà en vigor previsiblement a finals d’abril https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament regula l'ús d'estufes en terrasses i unifica els colors i els materials de para-sols, taules i cadires

El Ple ha aprovat provisionalment l'ordenança que entrarà en vigor previsiblement a finals d’abril
L’entrada en vigor de la llei antitabac, que impedeix fumar dins els establiments d’hostaleria, ha provocat la proliferació de terrasses exteriors, on sí és permès fumar, amb elements auxiliars com estufes per pal·liar el fred.

Per regularitzar aquesta nova situació, l’Ajuntament de Rubí ha actualitzat la normativa vigent possibilitant la seva col·locació. També ha aprofitat per unificar els elements que es col·loquen a les terrasses amb l’objectiu de minimitzar i harmonitzar l’impacte visual que en ocasions provoquen els para-sols amb colors excessivament cridaners o els materials de les cadires i taules.

La nova ordenança sobre ocupació de l’espai públic amb taules, cadires i instal·lacions anàlogues, podria entrar en vigor a finals del mes d’abril però hi haurà un temps de moratòria perquè tots els establiments s’adeqüin a la nova normativa, fins a principis de 2012. El passat dijous va passar el seu primer tràmit sent aprovada provisionalment de forma unànime al Ple Municipal. Ara es troba durant 30 dies en període d’exposició pública per al·legacions i tornarà al Ple per aprovació definitiva a finals de març. Si supera aquest segon tràmit es publicarà al BOP i 20 dies més tard entrarà en vigor.

L’Ajuntament manté els tres tipus d’autoritzacions d’ocupació que s’atorguen a l’actualitat: una per la temporada d’estiu, corresponent als 5 mesos entre l’1 de maig i el 30 de setembre; una segona per la temporada d’hivern, que es correspon amb els 7 mesos que van des de l’1 d’octubre al 30 d’abril; i una darrera de temporada completa que compren els 12 mesos de l’any.
El cost anual per instal•lar una terrassa tota la temporada (12 mesos) és de 26,50 € per metre quadrat. Si la terrassa és per la temporada d’estiu (5 mesos) el preu del metre quadrat és de 19 € i, si es demana per la temporada d’hivern (7 mesos) el metre quadrat de superfície ocupada costa 11,2 €.

L’ordenança regula des de l’espai que s’ocupa a partir de mòduls de 2,25 m2 formats per 1 taula i 4 cadires, passant per l’ús i mides de les jardineres que separen espais, els tipus d’estufes permeses i els materials i colors obligatoris per a les taules, cadires i para-sols. La normativa també preveu els horaris de funcionament de les terrasses i les sancions que s’imposaran en cas d’incompliment. Aquestes oscil·len entre les 60 i 1.500 € que s’aplicaran seguint els criteris de pertorbació a la convivència i tranquil·litat dels veïns, la gravetat i rellevància de danys causats a l’espai públic l’obstrucció o pertorbació del funcionament normal d’un servei públic, la intencionalitat de la infracció i la seva reiteració.


Alguns exemples de regulació contemplats a l’ordenança

 • L’ocupació de la via pública no dificultarà la circulació de vianants, el pas mai serà inferior a l’1,20 m (a les places o passeigs centrals, el pas lliure serà, com a mínim de 2 metres).
 • Jardineres: s’autoritza una línia de jardineres o testos per separar de la calçada. Màxim d’ample i alçada del test 0,50 m i 2 m de llarg. Màxim alçada planta 1,80 m
 • Estufes: només models homologats pel Departament d’Indústria de la Generalitat de Catalunya. Es podran instal·lar a partir d’ocupació de més de 4 mòduls (1 per cada 4 mòduls)
 • Cadires i taules: d’alumini i/o acer inoxidable (de fusta en casos excepcionals)
 • Para-sols: de material tèxtil (lona o similar), impermeable, d’un sol color (Marfil clar). Instal·lació condicionada a l’amplada de la vorera, sense publicitat que no sigui la del propi establiment.
 • Superfícies d’ocupació: no s’autoritzarà cap ocupació en voreres de menys de 2 metres

 • Horaris:
  estiu (fins les 24 h de diumenges a dijous i fins l’1 divendres, dissabtes i vigílies de festius)
  hivern (fins les 22 h tots els dies de la setmana)
  tota la temporada (no poden iniciar el seu servei abans de les 8 h de dilluns a divendres, i no abans de les 10 h dissabtes, diumenges i festius