Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament redueix el nombre de vehicles abandonats al carrer https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament redueix el nombre de vehicles abandonats al carrer

Dels 300 vehicles abandonats que hi havien als carrers de Rubí a mitjans del mes de juny, en aquests moments només en queden 160 i es preveu que aquest número és redueixi a finals de mes fins a 50 vehicles.

Aquesta darrera xifra estaria dintre de la mitjana registrada a la resta de poblacions veïnes i la que pot suportar una ciutat amb un parc de vehicles i aparcaments com Rubí. Aquesta important reducció s’ha assolit gràcies a una intensa campanya de vigilància i detecció de vehicles abandonats per part de la policia local i a l’acord signat recentment amb l’Ajuntament de Barcelona per disposar de 25 places a un dipòsit situat a Ca n’Estapé, al terme municipal de Castellbisbal. Els vehicles que la policia local trasllada fins a aquest recinte es retiren cada 50 dies. Això permet l’entrada de nous vehicles, fins a la quantitat de 600 al cap de l’any.

Retirar un vehicle en estat d’abandonament de la via pública és un procés lent. En primer lloc cal constatar que el vehicle ocupa el mateix lloc durant un termini de temps no inferior als 16 dies. Posteriorment, s’inicien els tràmits per localitzar el propietari i es dona un termini de 15 dies més abans de procedir a la publicació d’un edicte previ a la retirada del vehicle que es diposita a Ca n’Estapé quan es disposa de plaça lliure.

61 vehicles pendents de decisió judicial durant 10 anys

A banda dels vehicles abandonats al carrer, a les dependències de la policia local de Rubí hi havia fins al passat mes de juny 61 vehicles a disposició judicial procedents de robatoris o d’accions que requerien la intervenció de la justícia. Aquests vehicles han passat en aquest dipòsit una mitjana de 10 anys. Donat que la taxa diària de manteniment d’un vehicle en aquestes dependències policials és de 6 € diaris, l’Ajuntament ha deixat d’ingressar pel manteniment d’aquests vehicles en espai públic uns 222.650 €.

Amb l’arribada del nou equip de govern i la reestructuració de la policia local es van iniciar diligències amb els diferents jutjats relacionats amb els processos que afectaven cadascun d’aquests vehicles. Els resultats s’han vist fa poques setmanes amb resolucions que han permès desprecintar 57 dels 61 vehicles per iniciar el tràmit de desballestament i enviar-ne els 4 restants al dipòsit de Ca n’Estapé.