Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament recorda als propietaris de gossos l'obligació de recollir les caques de les seves mascotes Aquesta pràctica és obligatòria segons recull l’ordenança municipal i sancionable amb multes d’entre 90 i 300 €. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament recorda als propietaris de gossos l'obligació de recollir les caques de les seves mascotes

Aquesta pràctica és obligatòria segons recull l’ordenança municipal i sancionable amb multes d’entre 90 i 300 €.
Davant la constant detecció de nombroses zones de la ciutat embrutides per defecacions de gossos, l’Ajuntament de Rubí vol recordar als propietaris d’animals de companyia l’obligació de recollir les deposicions de les seves mascotes a la via pública, segons recull l’ ordenança municipal.

No recollir les caques pot suposar per a la resta de ciutadans i ciutadanes problemes de salubritat, molèsties i males olors, així com problemes de convivència i de respecte per l’entorn. En aquest sentit, s’aconsella als propietaris que facin defecar els seus animals als escossells dels arbres i, a continuació, recollir els excrements amb una bossa tancada o paper enrotllat i llençar-ho al contenidor més pròxim.

També es vol insistir en que està prohibit que els animals accedeixin a les zones verdes i terroses, espais infantils i amb mobiliari urbà, parterres i zones enjardinades. Davant la presència d’altres persones, els gossos han d’anar lligats amb collaret i cadena o corretja. El morrió només és obligatori en races de gossos que així ho aconsellin.

L’incompliment de tots aquests aspectes pot suposar sancions per als propietaris de mascotes que van dels 90 als 300 €. Entre els anys 2007 i 2008, l’Ajuntament de Rubí ha sancionat una desena de propietaris de gossos, la majoria de casos per anar deslligats en zones concorregudes i atapeïdes de gent. Pel que fa al 2009, en aquests moments s’estan tramitant 4 casos més.

Tot aquest punts, així com d’altres que en aquests moments estan contemplats, s’inclouran en la futura ordenança sobre tinença responsable d’animals de companyia que s’està treballant des del consistori.

Per altra banda, es recorda que també s’ha de censar els animals de companyia (gossos, gats i fures). Actualment, a la ciutat hi ha censats 779 gossos, tot i que el nombre real està molt lluny d’aquesta xifra.