Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament recomana precaució per la revetlla de Sant Joan 2011 L’Escardívol torna a ser el punt de concentració d’aquesta festa popular. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament recomana precaució per la revetlla de Sant Joan 2011

L’Escardívol torna a ser el punt de concentració d’aquesta festa popular.
L’Ajuntament de Rubí organitza avui una nova nit de foc per la Revetlla de Sant Joan 2011. L’acte s’iniciarà a les 23.30 h a la plaça de Pere Aguilera, on la Colla de Diables de Rubí rebrà la tradicional Flama del Canigó per anar en cercavila fins a l’Escardívol, punt neuràlgic d’aquesta festa popular. La cercavila de trons, que passarà pel passeig de Pau Claris i els carrers de Cadmo i Joaquim Blume fins a l’Escardívol, finalitzarà amb un raval de foc i l’encesa de la foguera al voltant de la mitjanit. Posteriorment, la festa es traslladarà a la plaça del Doctor Guardiet, on actuarà el grup De Noche.

Paral·lelament, l’Associació de Veïns d’El Portal de Ca n’Oriol també ha organitzat una revetlla pels veïns i veïnes de la zona, que tindrà lloc a la pista del carrer Mallorca a partir de les 22h.

Revetlles amb precaució
En aquestes dates, a banda de les tradicionals fogueres, és habitual l'ús de material pirotècnic a tot Catalunya. Per minimitzar les incidències que poden provocar la utilització del foc i d’aquests materials durant les revetlles, tant en el medi ambient com en les persones, la Generalitat de Catalunya posa en marxa anualment la campanya 'Revetlles amb precaució'. Amb aquesta iniciativa es pretén difondre diverses mesures de precaució a tota la població, però sobretot als adults, que són qui han de tenir cura i supervisar tant l’adquisició de material pirotècnic com l’ús que en faran els petits.

En aquest sentit, la campanya recorda que no s’han de guardar els articles pirotècnics a les butxaques perquè poden explotar; que no es poden llançar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 metres del bosc pel risc d’incendi forestal; que s’ha de procurar encendre el ble per l'extrem, amb l’objectiu de poder enretirar-se a temps; que si un petard no s'encén correctament no s’ha de tocar fins al cap de mitja hora i que cal remullar-lo abans de manipular-lo; que no s’ha de situar una foguera a menys de 15 metres de la façana de cap edificació i que s’ha de vigilar el pas de les línies elèctriques i telefòniques, entre d’altres aspectes a tenir en compte.

D’altra banda, i per evitar possibles desperfectes, les 10 minideixalleries de carrer que hi ha a Rubí quedaran fora de servei durant unes tres setmanes, entre el 20 de juny i el 8 de juliol, aproximadament. Un adhesiu enganxat al frontal de cadascuna d’aquestes bústies de recollida de residus informarà els ciutadans de la inoperativitat de les minideixalleries.

L’Escardívol, tancat del 27 de juny al 4 de juliol
La celebració de la Festa Major obligarà a tancar l’aparcament de l’Escardívol entre el 27 de juny i el 4 de juliol. El dia 27 de juny quedarà inhabilitada la meitat de l’aparcament més propera a l’edifici de l’Escardívol, mentre que a partir del dia 28 de juny tot el recinte quedarà tancat als vehicles. La Policia Local iniciarà, el proper 17 de juny, una campanya informativa per advertir els conductors de la prohibició d’estacionament. Els agents col·locaran octavetes informatives als parabrises dels vehicles que diàriament utilitzen aquest aparcament.