Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament reallotja 3 de les famílies afectades per l'incendi del passatge Kronos Es restableix la normalitat al carrer després de 18 hores ininterrompudes de treball per part dels bombers, cossos de seguretat i serveis municipals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament reallotja 3 de les famílies afectades per l'incendi del passatge Kronos

Es restableix la normalitat al carrer després de 18 hores ininterrompudes de treball per part dels bombers, cossos de seguretat i serveis municipals.
El centenar de veïns de l’escala 9 del passatge Kronos de Rubí, han tornat majoritàriament a les seves llars després de comprovar un per un l’estat de les seves cases. A petició dels veïns, l’Ajuntament ha proporcionat habitacions d’hotel a 3 famílies, mentre que alguns altres han decidit passar la nit a casa de familiars.

4 dels 32 habitatges de l’edifici han estat afectats en la seva estructura, entre ells, el pis on s’ha originat l’incendi, a la setena planta, on habitava una persona de 72 anys que actualment es troba en una residència. Els veïns de la resta d’aquests pisos, un total de 7 persones, no els podran tornar a ocupar fins que no es facin les obres de rehabilitació que, segons estimacions dels tècnics municipals, suposaran un termini de temps no inferior als 3 mesos. De forma provisional, quatre d’aquests veïns s’han allotjat a un hotel de la ciutat a càrrec de l’Ajuntament de Rubí. La resta, s’han traslladat a residències de familiars. Els Serveis Socials ja han començat a treballar per aconseguir habitatges, que no suposaran cap despesa als afectats, on puguin viure aquests veïns mentre durin les obres de rehabilitació.A banda d’aquests 4 habitatges afectats greument, 3 més s’han apuntalat per precaució tot i que no hi ha cap impediment perquè els veïns hi puguin viure.

El dissabte, 26 d'abril, a les 22 h, es restablia la normalitat al Passatge Kronos després de la neteja de restes de l’incendi dipositades sobre la via pública, a càrrec de la brigada municipal. Ara continuen els treballs per restablir els serveis d’aigua, llum i gas. A hores d’ara encara hi ha 6 pisos sense llum, 16 pisos sense aigua i diversos habitatges sense el servei de gas. A nivell de seguretat, s’han destinat 2 agents de la policia local que restaran les 24 hores del dia tot el cap de setmana. Els equips d’atenció primària s’han fet càrrec de l’atenció a les famílies afectades i han posat a la seva disposició un telèfon de contacte.

Un doble incendi al mateix habitatge

A les 4 de la tarda del divendres, 25 d'abril, la policia local va rebre la trucada d’un ciutadà alertant d’un incendi al passatge Kronos. El foc tenia lloc a la setena planta del núm. 9 d’aquest carrer on es van desplaçar 4 dotacions de bombers, 3 patrulles de policia local, 2 de Mossos d’Esquadra i 2 ambulàncies. El foc es podria haver produït, segons declaracions de la inquilina de l’habitatge, en caure un llençol a sobre d’una estufa elèctrica encesa. La veïna, de 72 anys, tenia al seu habitatge una gran acumulació de roba en bosses.

A les 19 h, els bombers van donar per finalitzades les tasques d’extinció del foc i els veïns d’aquest edifici i de l’edifici núm 7, que inicialment havien estat desallotjats, van poder tornar a les seves cases.
Entre les 11 de la nit i les 3 de la matinada, la policia local va comprovar en 3 ocasions, accedint a l’habitatge sinistrat, que no hi havia cap reactivació del foc, però ¾ d’hora més tard una nova trucada alertava d’un nou incendi en el mateix habitatge.

La policia local i els bombers han apuntat la possibilitat que aquest rebrot del foc no hagi estat fortuït, mentre els Mossos d’Esquadra porten a terme les investigacions. Responsables municipals i dels bombers es van reunir dissabte en dues ocasions amb els veïns afectats. Al matí, per explicar les actuacions que s’estaven duent a terme, i per informar als veïns de la impossibilitat d’accedir als seus habitatges fins a la tarda. La segona trobada, que ha tenia lloc a les 18 h, va servir per atendre especialment les famílies que no podran ocupar les seves cases durant els pròxims mesos i oferir-los suport i allotjament provisional. A partir de les 19 h, gairebé tots els veïns van poder accedir als seus habitatges i s’han restablert bona part dels serveis de llum, aigua i gas.