Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta les bases per a la subvenció del comerç de Rubí El servei de Comerç de l’Ajuntament de Rubí ha fet públiques, un any més, les bases per a la subvenció de millora del comerç urbà de la ciutat de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament presenta les bases per a la subvenció del comerç de Rubí

El servei de Comerç de l’Ajuntament de Rubí ha fet públiques, un any més, les bases per a la subvenció de millora del comerç urbà de la ciutat de Rubí.
El servei de Comerç de l’Ajuntament de Rubí ha fet públiques, un any més, les bases per a la subvenció de millora del comerç urbà de la ciutat de Rubí.

A l’hora de redactar les bases s’ha tingut en compte la situació actual del comerç a nivell general de Catalunya i particularment aquelles demandes que han fet arribar des del sector comercial de la ciutat. Aquestes demandes vas estretament lligades a les del sector en l’àmbit nacional.

El servei de Comerç és el lloc on tots aquells comerços interessats en rebre informació de qualsevol tipus es poden adreçar. És per això que es vol arribar als comerços de manera més directa perquè rebin la informació de primera mà.

Canvis destacats respecte a l’any anterior

Objectius
L’any 2009 s’afegeixen les ajudes relacionades a la imatge interior i global de l’establiment així com la seva gestió. fins ara, es subvencionava el que fes referència a la millora exterior de la imatge del comerç.

Quins aspectes són subvencionables?- Retolació exterior
- Aparadors
- Elaboració de pàgines web
- Inversions en programari estàndard o específic
- Inversions en maquinari; ordinadors personals, servidors i complements.

Amb això es vol donar resposta a la necessitat de millorar la gestió del comerç en un moment actual on cal apostar per la innovació en el negoci. Aquestes eines han de permetre fer front a la situació actual i reforçar el comerç de cara el futur. Les ajudes van complementades pel programa modernitza’t que consisteix amb la formació gratuïta del comerciant amb assessorament individualitzat.

Temporalitat
La convocatòria coincideix amb les del departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la la Generalitat de Catalunya, per donar tota la informació de cop i facilitar al comerciant la recopilació de la informació i la optimització de la gestió de la documentació necessària, que en ambdós casos és similiar. Aquesta coincidència també fa que les ajudes siguin més importants en el seu conjunt.

Nous criteris
A part dels criteris de l’any anterior; lingüístics, paisatgístics i de legalitat, s’ha introduït el criteri de municipalitat: “Es valorarà positivament el fet de contractar els serveis a empreses amb seu social al municipi de Rubí”.

Imports subvencionables
El servei de Comerç augmenta a 700 € el màxim subvencionable per establiment respecte a l’any 2008. Com que els anys anteriors la partida designada no es va esgotar, es mantenen els 25.000 € del 2008, amb el compromís d’augmentar la partida perquè cap sol•licitud es quedi fora de la subvenció si segueix els criteris anteriorment anomenats.

Suma de subvencions
Amb l’objectiu d’incentivar la presentació de subvencions cal destacar les quantitats que es poden demanar sumant les de l’ajuntament de Rubí com les de la Generalitat de Catalunya.

Per exemple, un mateix establiment pot demanar una quantitat de 6700 € (els 700 € corresponents al servei de Comerç i 6000 € corresponents al departament d’Innovació, Universitats i Empreses), si compleix els requisits necessaris.

Difusió
El servei de Comerç posa en marxa el butlletí de Rubí Comerç amb l’objectiu d’informar els comerciants de Rubí sobre els serveis de què disposen ja siguin de l’administració o dels agents socials.

Es tracta d’una eina de guiatge perquè el comerciant sàpiga on s’ha d’adreçar i sobre quins temes. Alhora que pretén donar a conèixer les associacions de comerciants de la nostra citat com un model de dinamització comercial.

Modernitza't
La formació gratuïta segueix sent un dels objectius principals del servei. Per aquest motiu el en butlletí donem a conèixer la possibilitat de seguir optant a l’assessorament individualitzar gratuït dels establiments i als cursos de formació gratuïts que enguany es centren molt en la optimització de recursos i gestió de l’establiment sense deixar de banda la part de màrqueting per posicionar-se en el sector.

Assessorament individualitzat
- Valoració dels aspectes de l’establiment
- Diagnosi
- Anàlisi DAFO
- Proposta estratègia

Formació
- Presentació del producte i optimització de l’espai
- Ordre i neteja als establiments comercials.
- Negociació amb proveïdors
- Imatge de l’establiment
- Habilitats directives del comerciant
- Publicitat en el punt de venda
- Gestió de compres pel sector comerç