Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta al·legacions a la distribució del Fons de Cooperació Local 2013 Rubí és un dels 107 municipis que la Generalitat ha exclòs del repartiment, amb la qual cosa deixarà de percebre 423.000 euros https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament presenta al·legacions a la distribució del Fons de Cooperació Local 2013

Rubí és un dels 107 municipis que la Generalitat ha exclòs del repartiment, amb la qual cosa deixarà de percebre 423.000 euros
L'Ajuntament de Rubí ha presentat al·legacions a la distribució del Fons de Cooperació Local del 2013 després que la Generalitat de Catalunya hagi exclòs la ciutat del repartiment, juntament amb un centenar de municipis més. La decisió del Govern català significa per a Rubí una pèrdua de 423.000 euros d'ingressos ja previstos i, per tant, un dèficit per aquest valor al pressupost municipal del 2013.

El consistori ha manifestat el seu rebuig i malestar davant d'aquest fet, ja que l'aportació del Fons de Cooperació Local era una partida consolidada als ingressos municipals dels darrers exercicis, amb xifres anuals que han oscil·lat entre els 304.000 i els 563.000 euros. El 2012, la Generalitat va atorgar al consistori una participació de 463.767 euros, una quantitat similar a la rebuda el 2011.

L'exclusió de Rubí del Fons de Cooperació Local s'emmarca en la decisió de la Generalitat de reduir en un 58% la quantia destinada a aquest concepte, que ha passat a ser de 37,5 milions d'euros, així com també a l'aplicació de nous criteris de càlcul per al repartiment. Segons aquests, els ajuntaments amb una Participació en els Ingressos de l'Estat (PIE) superior a l'aportació de la Generalitat deixen de percebre aquesta dotació.

El consistori rubinenc ha decidit presentar al·legacions a la distribució del Fons de Cooperació Local perquè no està d'acord amb una decisió del Govern català que considera, fins i tot, il·legal. 'No entenem per què els ciutadans de Rubí tenen menys drets que els veïns d'altres poblacions. A més, aquest ha estat un canvi de criteri que s'ha pres de forma unilateral, sense que s'hagi consensuat amb la Federació de Municipis de Catalunya. La supressió d’aquesta aportació no fa altra cosa que sumar-se a les nombroses retallades que ja ha aplicat la Generalitat anteriorment, com ara les que han afectat de forma molt important les escoles bressol”, ha argumentat l'alcaldessa, Carme García.

L'Ajuntament també ha estat crític amb el fet que la distribució del fons s'hagi anunciat a través del DOGC un 27 de desembre, en plenes festes, quan molts ajuntaments ja han negociat i/o tancat els seus pressupostos municipals.

En cas que la Generalitat de Catalunya no accepti les al·legacions presentades pel consistori, aquest no descarta emprendre accions legals.