Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament lliura a Dragados un informe amb més de 700 incidències sobre les obres de Sant Muç https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament lliura a Dragados un informe amb més de 700 incidències sobre les obres de Sant Muç

L’Ajuntament de Rubí ha lliurat aquesta setmana a Dragados un informe sobre l’estat de les obres d’urbanització de Sant Muç en el qual s’adverteix a l’empresa de que les obres no estan finalitzades, després de que Dragados hagi sol•licitat al consistori la recepció de les obres.

El regidor de Serveis Territorials, Roger García, ha explicat que en aquest informe es detallen unes 700 incidències amb qüestions sense resoldre.
Per una banda, 407 d’aquest total són deficiències. Algunes d’aquestes fan referència, per exemple, al clavegueram. “Mitjançant una càmera introduïda a la xarxa de clavegueram vam detectar 137 incidències de temes mal resolts només a la meitat de la urbanització”, ha dit. Segons ha concretat, 117 incidències més corresponen a defectes en tanques i obres interiors de parcel•les privades de veïns, 89 a pavimentació, 52 al sistema d’enllumenat públic i 9 a reparacions diverses.
Per altra banda, a aquestes 400 se li ha de sumar unes 300 deficiències més sense resoldre incloses a un altre informe que el consistori va enviar a l’estiu i que constava de 590 temes pendents.
“Per tant, no podem afirmar que les obres hagin acabat”, ha conclòs.

Roger García ha avançat que “li hem proposat a Dragados acabar les obres en un període de dos mesos, un termini de temps que considerem suficient”. El regidor ha explicat que per la seva banda, l’empresa s’ha compromès a donar una resposta com a màxim fins dijous, tot i que en aquests moments encara s’està a l’espera de rebre-la.

Els antecedents

El regidor de Serveis Territorials, Roger García, ha fet un repàs a les actuacions realitzades fins ara. En aquest sentit, ha recordat que les obres es van adjudicar l’any 2003 “amb un pla de licitació no ajustat a la realitat”. També ha destacat que les obres es van adjudicar a una única empresa, “tenint en compte que parlem de 2 milions de m2 de terreny i 30 km de carrer. És 2,5 vegades la superfície territorial de Barberà del Vallès”, ha dit. A la tardor del 2004 es van parar les obres, fins a l’estiu de 2005, quan es van reiniciar i signar un acord amb l’empresa. Entre maig i juny d’aquest any, el consistori va fer arribar a Dragados un informe amb 590 deficiències detectades a les obres. El regidor ha destacat que a l’agost d’aquest any, Dragados va sol•licitar la recepció de totes les obres, “un mes on a tota la ciutat es treballa a mig gas, però vam reaccionar bé i ho vam denegar perquè les obres encara no estaven acabades”. Al setembre, l’empresa va tornar a sol•licitar la recepció de la meitat de les obres, “la resposta ha estat aquest informe on sol•licitem que s’acabin definitivament per tal de poder recepcionar-les”.