Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'ajuntament ja ha posat al dia les instal·lacions municipals d'energia solar En aquests moments es treballa el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) de la Comissió Europea. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'ajuntament ja ha posat al dia les instal·lacions municipals d'energia solar

En aquests moments es treballa el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) de la Comissió Europea.
L’Ajuntament de Rubí ja ha finalitzat el projecte de revisió i optimització de les instal•lacions municipals d’energia solar que va posar en marxa ara fa un any amb l’objectiu de posar-les a dia i aconseguir així un estalvi energètic, econòmic i d’emissions de CO2.

D’aquesta manera, en els darrers mesos s’han revisat més d’una desena d’edificis municipals amb sistemes solars tèrmics (estat de panells, tubs i canonades, dipòsits d’aigua, etc.) i s’han reparat les diverses deficiències de cada centre, entre els quals hi ha mitja dotzena de CEIP i tres zones esportives. Pel que fa al sistema solar fotovoltaic de l’edifici Rubí Desenvolupament, que transforma la radiació solar en electricitat per a la xarxa elèctrica, en 7 mesos ha produït 2.100 kWh d’energia elèctrica, el que equivaldria al consum elèctric anual d’un sol membre d’una família de 4 persones en un habitatge de 90 m2 de l’àrea metropolitana.

Un cop posades a punt totes aquestes instal•lacions, a partir d’ara es duran a terme de forma regular les tasques de control i de manteniment d’aquestes.

Pla d’acció d’energia sostenible

Per altra banda, aquest mes s’han iniciat els treballs per a l’elaboració del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES), requerit pel “ Pacte d’alcaldes/esses”, una iniciativa europea de lluita contra el canvi climàtic, en el que Rubí es va adherir a finals de l’any 2008.

Els 80 municipis adherits en aquest Pla estan reben el suport de la Diputació de Barcelona per a l’elaboració del PAES, el qual inclourà actuacions d’inversió en energies sostenibles en edificis municipals, entre moltes d’altres.

L’objectiu principal del PAES és assolir els objectius establerts per la UE per al 2020, reduint les emissions de CO2 al territori com a mínim el 20%, mitjançant la implementació d’aquest pla.

Així, es volen aconseguir resultats en aquest sentit i per aquest motiu es centrarà en projectes concrets dels diferents àmbits (mobilitat, edificis municipals, transport públic, serveis, etc.) i amb resultats mesurables. Mitjançant l’adhesió, els municipis s’han compromès a reduir les seves emissions de CO2 en un 20% fins l’any 2020, incrementant en un 20% l’eficiència energètica i aconseguint que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables.

L’Ajuntament de Rubí té previst finalitzar el seu pla amb accions concretes cap a finals d’any per tal de presentar-lo a la Unió Europea.