Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament ja ha iniciat actuacions per prevenir els incendis forestals a Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament ja ha iniciat actuacions per prevenir els incendis forestals a Rubí

Amb l’arribada de l’època de més alt risc d’incendis forestals, l’Ajuntament de Rubí posa en marxa diferents actuacions de prevenció davant d’aquest risc. En aquests moments, des del servei de Protecció Civil s’està portant a terme, dins del Pla de Prevenció d’Incendis forestals, tasques de construcció, d’arranjament i/o de manteniment de camins al voltant de les urbanitzacions. Es tracta de l’adequació de 31’85 km de pistes forestals per on han de circular els vehicles d’extinció i d’emergència en cas d’incendi. L’objectiu és fer-les el més duradores possible, amb una amplada mínima de 3,5 m, eliminant les arbustives i l’herba seca o morta. Aquesta actuació es fa amb el suport la Diputació i el Consell Comarcal.

També s’està condicionant la zona de protecció de les urbanitzacions de Can Barceló, Vallès Park i Castellnou, amb la creació d’una franja de protecció d’uns 25 m d’amplada des del perímetre de la urbanització, lliure de vegetació. Així mateix, es controla la separació mínima de 3 m entre matolls i que aquests estiguin allunyats dels arbres.

Fins ara, ja s’han realitzat altres actuacions de protecció dels torrents de Castellnou i de Can Solà. En total s’han obert 11 franges d’uns 40 m d’amplada que separa el torrent de la zona arbrada. També s’estan realitzant tasques de manteniment dels hidrants i s’està preparant una campanya informativa de prevenció adreçada a tots els ciutadans sobre com actuar en cas d’incendi i altres consells sobre l’ús de fogueres i material pirotècnic en relació a la revetlla de Sant Joan el pròxim 23 de juny.

Més informació