Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament introdueix novetats al Programa de suport a la contractació privada per beneficiar més empreses i treballadors Les sol·licituds per acollir-se a aquesta acció del Pla de mesures anticrisi es podran fer durant els mesos d’agost i setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament introdueix novetats al Programa de suport a la contractació privada per beneficiar més empreses i treballadors

Les sol·licituds per acollir-se a aquesta acció del Pla de mesures anticrisi es podran fer durant els mesos d’agost i setembre
L’Ajuntament impulsa per segon any consecutiu el Programa de suport a la contractació privada, inclòs en el Pla de mesures anticrisi 2014. El projecte, que té com a objectiu la reinserció laboral de rubinencs i rubinenques en situació d’atur, presenta enguany diverses novetats amb la voluntat de beneficiar el major nombre possible d’empreses i treballadors. La més destacada és la incorporació d’una segona modalitat que, en comptes de subvencionar dotze mesos de contractació, com succeïa el 2013, en subvencionarà sis. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol facilitar que les empreses més petites, especialment els comerços amb necessitats de personal estacionals, puguin beneficiar-se també del projecte.

L’altra novetat introduïda aquest any és la possibilitat de sol·licitar les subvencions amb caràcter retroactiu, per a contractes realitzats a partir de l’1 de gener del 2014.

Com en la passada edició, els ajuts estan subjectes al fet que les empreses assumeixin una part dels costos salarials del treballador, en un percentatge no inferior al 50% del total. La quantitat concreta de la subvenció està condicionada a un sistema de barem que té en compte l’edat, les càrregues familiars i la situació d’atur del contractat. Així, el 100% d’ajut s’atorgarà en aquells casos que s’ocupi un aturat sense prestació, major de 40 anys i amb càrregues familiars.

La quantitat màxima a subvencionar serà de 750 euros mensuals, sumant un màxim de 9.000 euros en contractes anuals i de 4.500 euros en els semestrals. En total, l’Ajuntament destina a aquesta mesura 230.000 euros, dels quals 180.000 serviran per subvencionar els contractes anuals.

El regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, ha defensat el Programa de suport a la contractació privada com una bona eina de reactivació econòmica: “La prioritat principal sempre ha estat la lluita contra l’atur i el foment de l’ocupació. Vam estar d’acord que totes les accions de Promoció Econòmica havien de pivotar sobre la creació d’ocupació”. Buscallà ha emmarcat el projecte en un Pla de mesures anticrisi que contempla altres iniciatives de suport al teixit econòmic, com ara les subvencions per a la creació d’empreses i el suport al treball autònom o els ajuts per a la millora d’instal·lacions, entre d’altres.

Les empreses interessades a acollir-se al Programa de suport a la contractació privada podran presentar les sol·licituds corresponents a partir del mes d’agost i fins al 6 d’octubre.

Vak Kimsa, un cas d’èxit
L’empresa Vak Kimsa, dedicada a la producció d’agitadors i mescladors en línia, és una de les companyies rubinenques que es van acollir a l’anterior edició del Programa de suport a la contractació privada. Aquest projecte els va permetre ocupar dues persones: Rafael Sánchez, de 53 anys, que estava sense feina des de feia dos anys i mig; i Ángel Henze, de 42 anys, que feia un any que estava a l’atur.

Segons ha explicat la directora econòmica i financera de Vak Kimsa, Anna Torredeflot, el programa impulsat per l’Ajuntament els va possibilitar la contractació del personal que necessitaven en un moment de fort creixement de la producció. Gairebé un any després, l’empresa en fa una valoració excel·lent i assegura que tornarà a acollir-se a les subvencions.

Pel que fa als treballadors ocupats, es quedaran amb tota seguretat a la planta de Vak Kimsa un cop finalitzi el període d’un any pel qual van ser contractats. Tots dos han expressat la seva satisfacció per aquesta oportunitat i han agraït la posada en marxa d’aquest tipus d’iniciatives. “Tenir feina et canvia la vida”, ha declarat Rafael Sánchez.

30 contractes a la primera edició
El 2013, un total de 19 empreses van presentar sol·licituds per a la realització de 33 contractes, tot i que finalment se’n van acabar formalitzant 30. Una tercera part d’aquests van ser de caràcter indefinit.