Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament impulsa la creació de l'Associació Rubí Brilla El Consistori vol apoderar la ciutadania per tal que sigui decisiva en les futures accions d’eficiència energètica i energies renovables https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament impulsa la creació de l'Associació Rubí Brilla

El Consistori vol apoderar la ciutadania per tal que sigui decisiva en les futures accions d’eficiència energètica i energies renovables
L’Ajuntament ha iniciat el procés per constituir l’Associació Rubí Brilla, un projecte de ciutat estratègic que té com a objectiu apoderar els rubinencs i rubinenques en les futures accions d’eficiència energètica i energies renovables que es desenvolupin al municipi. La ciutadania assumiria d’aquesta manera el lideratge de la iniciativa Rubí Brilla, encarregada d’impulsar actualment totes les accions relacionades amb l’estalvi energètic i les energies renovables a Rubí.

Des de la seva posada en marxa el 2011, el projecte municipal Rubí Brilla ha buscat la màxima implicació de tots els agents, des de la pròpia administració als particulars, passant pel comerç i el teixit industrial. Moltes de les seves accions, a més, s’han desenvolupat amb la col·laboració d’institucions del coneixement com ara la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya (ICGC).

Precisament aquest treball conjunt, conegut amb les sigles PPPP (Private-Public-People Partnership), és la base del projecte europeu REMIDA, del qual participa l’Ajuntament i que té com a finalitat promoure un model energètic basat en l’eficiència, les energies renovables i el desenvolupament de comunitats intel·ligents. Amb la futura creació de l’Associació Rubí Brilla, la ciutat donarà màxim compliment a aquest principi i es consolidarà com un referent internacional d’aquest tipus de col·laboració.

Les característiques concretes de l’Associació Rubí Brilla estan encara per definir. En unes setmanes es començarà una ronda de reunions amb tots els agents implicats per tal de presentar-los el projecte i perfilar els seus aspectes bàsics, com ara la composició del futur òrgan. La voluntat de l’Ajuntament és que l’associació integri les màximes veus possibles i que l’administració en sigui simplement una més.

Escola de Setembre de Som Energia
L’equip del projecte Rubí Brilla va participar el passat cap de setmana a l’Escola de Setembre de la cooperativa Som energia, celebrada a València, on va exposar l’experiència de Rubí en l’àmbit de l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables. Els assistents, entre els quals hi havia ajuntaments, empreses i cooperatives, van mostrar el seu interès per la metodologia que s’ha seguit per a la implantació d’aquest projecte estratègic.

Des de l’equip de Rubí Brilla s’ha valorat molt positivament l’oportunitat de presentar el seu projecte en un fòrum especialitzat com és l’Escola de Setembre de Som energia, una cooperativa de consum d’energia verda dedicada principalment a la comercialització i producció d’energia d’origen renovable, i que aposta per un canvi de model energètic suportat en l’ús de les energies renovables.