Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament impulsa diverses accions per garantir l'alimentació bàsica dels infants amb dificultats econòmiques durant l'estiu El Consistori ha contractat nous casals al mes d’agost que beneficiaran una seixantena d’infants derivats de Serveis Socials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament impulsa diverses accions per garantir l'alimentació bàsica dels infants amb dificultats econòmiques durant l'estiu

El Consistori ha contractat nous casals al mes d’agost que beneficiaran una seixantena d’infants derivats de Serveis Socials
L’Ajuntament ha posat en marxa tot un seguit d’actuacions per tal de garantir que els infants de famílies en situació de precarietat econòmica tinguin resoltes les necessitats bàsiques d’alimentació durant les vacances estivals. Amb aquestes mesures es donarà cobertura a prop de 200 nens i nenes que, amb la finalització del curs, ja no poden disposar de l’habitual servei de menjador escolar.

Des de finals de juny i fins a l’1 d’agost, el Consistori ha reservat places als casals d’estiu per als infants que viuen en llars amb una estructura econòmica precària. En aquells casos que les famílies no podien abonar el cost de l’activitat, l’Ajuntament l’ha sufragat parcialment o de manera íntegra. D’altra banda, s’han contractat dos casals nous per al mes d’agost que donaran cabuda a una seixantena d’infants prioritzats pels Serveis Socials i que es desenvoluparan a les escoles 25 de Setembre i Mossèn Cinto. La posada en marxa d’aquests casals, que gestionarà l’entitat Compartir-Grup Social Maristes, ha significat per a l’Ajuntament una aportació d’uns 30.000 euros.

Amb aquesta proposta, el Consistori dóna resposta a les necessitats alimentàries bàsiques dels infants rubinencs alhora que els dota d’una activitat socioeducativa durant bona part del dia. Conscients, però, que la decisió d’inscriure els menors als casals recau en darrera instància en els seus progenitors, els Serveis Socials de l’Ajuntament també han previst ajuts econòmics directes per aquelles famílies que optin per no aprofitar aquest recurs, amb l’objectiu de garantir igualment una correcta alimentació dels infants.

Per complementar aquesta oferta de casals, el Consistori ha signat un conveni amb Compartir-Grup Social Marista per tal de mantenir actiu el Centre Obert del barri d’El Pinar, seguint el model de casal d’estiu, durant els mesos de juliol i agost. Aquest servei, que dóna cobertura a uns 90 infants, podrà funcionar durant les vacances escolars gràcies a una aportació municipal de 6.182 euros i una subvenció de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de prop de 21.000 euros.

Col·laboració amb ASAV
A banda de totes aquestes iniciatives, l’Ajuntament costejarà íntegrament (4.916 euros) el menjador promogut per l’entitat ASAV durant el mes d’agost i la primera setmana de setembre. El servei, que s’ubicarà a l’Escola Montessori, donarà cobertura a 45 infants majoritàriament seleccionats per l’associació entre les famílies que atén habitualment al barri de Les Torres.

Més sol·licituds de beques menjador
Amb totes aquestes actuacions, l’Ajuntament vol donar resposta a aquelles famílies que, durant el curs escolar, són beneficiàries de beques menjador a causa de la seva situació econòmica desfavorable. El nombre de sol·licituds d’aquestes ajudes s’incrementa any rere any: per al curs 2014-2015, s’han presentat 1.222 peticions de beca enfront de les 961 de l’any passat.

Durant el curs 2013-2014, l’Ajuntament va complementar la beca menjador atorgada pel Consell Comarcal a 419 infants, facilitant-los així una cobertura del 100%. A més, va atorgar ajuts del 50% del cost del servei a altres 160 nens i nenes que no havien aconseguit cap subvenció de l’ens comarcal en quedar per sota de la nota de tall fixada per aquesta institució.