Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i la Fundació AVAN commemoren el Dia Mundial de l'Alzheimer amb una xerrada La conferència Què és l’Alzheimer? Respostes i vivències tindrà lloc el dimarts 23 de setembre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament i la Fundació AVAN commemoren el Dia Mundial de l'Alzheimer amb una xerrada

La conferència Què és l’Alzheimer? Respostes i vivències tindrà lloc el dimarts 23 de setembre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler
Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, l’Ajuntament de Rubí i la Fundació AVAN organitzen el proper dimarts 23 de setembre la xerrada Què és l’Alzheimer? Respostes i vivències. La conferència té com a objectiu explicar de manera clara i entenedora els principals aspectes d’aquesta malaltia neurològica.

La xerrada tindrà lloc a les 18.30 h a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler i anirà a càrrec de la neuropsicòloga Sílvia Ramos i d’Antoni Carrere, usuari d’AVAN diagnosticat d’Alzheimer, que exposarà en primera persona com conviu amb la malaltia.

El mateix dia durant el matí, el grup de sòcies i voluntàries d’AVAN Rubí muntarà una taula informativa a l’Avinguda Barcelona, 5, per oferir informació a tota la ciutadania interessada.

L’Alzheimer és un tipus de demència que, com a conseqüència de l’augment d’esperança de vida i la falta de solucions, pot generar greus problemes de sostenibilitat tant social com sanitària. A l’Estat espanyol hi ha unes 700.000 persones que conviuen amb algun tipus de demència, en un 60% dels casos Alzheimer. A Catalunya es parla de 112.000 afectats per aquesta malaltia; un 80% d’aquests viuen al seu domicili amb algun familiar que els fa de cuidador.

Aquesta demència té encara un origen i causes desconegudes, es diagnostica tard, és impossible de preveure i no existeix medicació que la retardi o freni el seu curs. La progressiva discapacitat de les persones afectades i la dedicació que requereixen per part dels seus cuidadors fan que aquesta i altres malalties neurològiques es posicionin com una de les principals causes de dependència a la nostra societat.