Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament felicita el fotògraf rubinenc Ignasi Marroyo, Creu de Sant Jordi 2014 El fotògraf rubinenc rebrà aquesta distinció el 22 d'abril https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament felicita el fotògraf rubinenc Ignasi Marroyo, Creu de Sant Jordi 2014

El fotògraf rubinenc rebrà aquesta distinció el 22 d'abril
L’Ajuntament de Rubí felicita el fotògraf rubinenc Ignasi Marroyo per la concessió de la Creu de Sant Jordi 2014. Segons ha fet públic la Generalitat de Catalunya aquest dimarts, Marroyo rebrà aquesta distinció en un acte solemne que tindrà lloc el proper 22 d’abril. D’aquesta manera, el govern català reconeix la gran tasca que ha realitzat el fotògraf rubinenc al llarg de la seva trajectòria professional. El consistori se suma així a les felicitacions del món cultural, artístic i social de Rubí.

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest dimarts les 27 persones y les 15 entitats distingides amb la Creu de Sant Jordi d’aquest any, entre les quals està el rubinenc Ignasi Marroyo. Nascut a Madrid el 22 de maig de 1928, es trasllada a Barcelona un any més tard on viu fins a la dècada dels seixanta, fins que s’instal·la definitivament a Rubí. A la capital catalana va ser un dels fundadors del col·lectiu fotogràfic El Mussol, i a Rubí continuarà la seva activitat associativa amb la creació del grup El Gra. Ha estat col·laborador a publicacions com El Correo Catalán i la revista Imagen y Sonido.

Al llarg de cinquanta anys ha produït un important fons fotogràfic, emmarcat dins de la Nova Avantguarda Catalana, un moviment que va liderar la fotografia feta a Catalunya entre les dècades de 1950 i 1960. Aquest fons fotogràfic, format per unes 70.000 imatges aproximadament, es troba en aquests moments a l’Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, després de la donació que el propi artista va realitzar a inicis d’aquest 2014.

La Creu de Sant Jordi és una distinció que atorga anualment la Generalitat de Catalunya a aquelles persones i entitats que han destacat pels seus mèrits i serveis al país en la defensa de la seva identitat, i generalment, en el pla cívic i cultural. És el màxim reconeixement que pot rebre una persona per part del govern de la Generalitat. La distinció es va instaurar el 1981.