Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament felicita Edse Inventiva per l'obtenció del Premi Disseny per al Reciclatge La Generalitat ha reconegut com a millor producte la bicicleta Urbike, creada per la companyia rubinenca https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament felicita Edse Inventiva per l'obtenció del Premi Disseny per al Reciclatge

La Generalitat ha reconegut com a millor producte la bicicleta Urbike, creada per la companyia rubinenca
L’Ajuntament de Rubí ha volgut felicitar la companyia rubinenca Edse Inventiva pel reconeixement que ha obtingut recentment en el marc dels Premis Disseny per al Reciclatge 2013, que atorga l’Agència de Residus de Catalunya a aquells productes, projectes, estratègies i materials que hagin integrat al seu disseny criteris de prevenció de residus, ús de material reciclat o millora de la reciclabilitat.

Edse Inventiva ha rebut el guardó a la categoria de productes amb la seva bicicleta elèctrica per a ús compartit Urbike. La Generalitat de Catalunya l’ha premiat per tractar-se d’un producte de llarga vida, de baix manteniment i fàcil reparabilitat, fabricat amb components monomaterials que faciliten el seu reciclatge, i que aposta per un model de mobilitat sostenible.

Precisament la Urbike va ser escollida fa uns mesos per a la implantació del servei de bicicleta pública a Dinamarca. La manca de finançament, però, va obligar Edse Inventiva a renunciar a la seva fabricació i vendre’n la llicència a una companyia alemanya, que sí podrà assumir la producció de les 11.000 bicicletes necessàries.

Finançament a mida

El regidor de Promoció Econòmica i Treball de l’Ajuntament de Rubí, Jaume Buscallà, i tècnics d’aquesta àrea han pogut conèixer de primera mà la situació d’Edse Inventiva durant la visita que han realitzat a les instal·lacions de la companyia, al polígon de Cova Solera. Els representants municipals han aprofitat la trobada per presentar al fundador de la firma, Eduard Sentís, el projecte Finançament a mida, que ofereix l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa permet als emprenedors locals analitzar amb l’assessorament d’una consultora especialitzada la situació financera de les seves companyies, i saber quins passos i processos de negociació han de seguir abans de contactar amb l’entitat financera, per obtenir així els instruments idonis per a les seves necessitats.

En el marc del projecte Finançament a mida, es fa una anàlisi interna de la situació de l’empresa i un estudi de la seva competència directa, que ha d’ajudar a determinar una estratègia competitiva per al futur. També s’elabora una pla de viabilitat i un dossier digital amb tota la documentació que pot requerir l’entitat financera a l’hora de demanar un crèdit.

El projecte Finançament a mida finalitzarà el 31 de desembre del 2013. Els emprenedors que hi estiguin interessats poden contactar amb l’OSE al telèfon 93 588 70 00 (ext. 1439) o bé enviar un correu electrònic a l’adreça masm@ajrubi.cat.