Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament estima que els desperfectes de la ventada es poden valorar de moment en 904.000 € S’ha informat a tots els grups municipals del dispositiu municipal d’emergències i de les incidències registrades. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament estima que els desperfectes de la ventada es poden valorar de moment en 904.000 €

S’ha informat a tots els grups municipals del dispositiu municipal d’emergències i de les incidències registrades.
L'alcaldessa de Rubí ha explicat que s'estima en 904.000 € les despeses 'en una primera aproximació” econòmica com a conseqüència dels danys ocasionats per la ventada.

Aquesta mateixa xifra és la que ha facilitat el regidor de l’àrea d’Ecologia Urbana i Seguretat, Manel Velasco, als grups municipals en una comissió informativa extraordinària sobre els efectes de la ventada a la ciutat i el dispositiu muntat per l’Ajuntament davant l’emergència.

Les xifres que s’han facilitat fins ara inclouen un total de 643 actuacions que han afectat a arbres, estesa de xarxa elèctrica i telefonia, enllumenat públic, telecomunicacions, espais públics i edificis municipals. L’Ajuntament estima que s’haurà de fer un nombre semblant d’actuacions per tornar a la normalitat.

L’aproximació feta ha estat de 691 actuacions més, majoritàriament en la retirada i/o vigilància d’arbrat (uns 500 sense tenir en compte zones boscoses) que ha quedat afectat per les inclemències meteorològiques.
A aquestes actuacions directes i previstes, cal afegir un total de 283 actuacions de la policia local de protecció i suport als equips i de regulació de trànsit.

Pel que fa els costos econòmics extraordinàris que l’Ajuntament haurà d’assumir com a conseqüència de la ventada, s’ha informat que, de forma inicial i provisional, seran de 904.898 €. La quantitat més important anirà a parar a reparar el globus de la piscina de Can Rosés, amb 230.000 €. La reposició d’arbrat suposarà uns 17.000 € i la reparació dels danys al pavelló de Can Rosés tindrà un cost estimat de 30.000 €.

108 reclamacions a l’oficina municipal d’atenció al ciutadà

Pel que fa les reclamacions que han arribat a l’oficina d’atenció i tramitació de demandes que està en funcionament a l’OAC de Les Torres des del dia 26 de gener, fins ahir s’havien rebut un total de 108 demandes relacionades amb la caiguda d’arbres, talls de subministrament elèctric, afectació a la via pública, façanes i vehicles.