Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament estalviarà un 40% en la compra de mobiliari per a l'any 2014 La contractació s'ha fet mitjançant una subhasta pública en línia. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament estalviarà un 40% en la compra de mobiliari per a l'any 2014

La contractació s'ha fet mitjançant una subhasta pública en línia.
L’Ajuntament de Rubí ha contractat la compra de mobiliari per a l'any 2014 mitjançant una subhasta pública en línia que li ha permès un estalvi d'un 38,54% respecte al preu de compra habitual d'elements de mobiliari.
Per a realitzar aquesta contractació, l'Ajuntament va licitar un preu de sortida a partir d'un llistat unitari de tots els elements necessaris de mobiliari, que responien a unes determinades característiques tècniques. El preu de sortida era la suma dels preus unitaris de la llistat d’elements i va ser de 18.865,80 € i es va realitzar un procediment obert de contractació al Perfil del Contractant del consistori.
De les 4 empreses que van presentar ofertes, una va quedar descartada per no complir els requisits tècnics del mobiliari demanat. Les tres restants van passar a subhasta pública en línia amb el preu de sortida de 13.820,70 €, que era el de la millor oferta d'una de les empreses. Després de la subhasta, el preu d'adjudicació va ser d'11.595 € a l'empresa F. Vidal SA, el que permetrà aquest estalvi del 38,54% en la compra del mobiliari de l'any vinent.
L'Ajuntament ja ha realitzat altres subhastes electròniques per a adjudicar contractes, es va utilitzar per primera vegada al 2008 pel subministrament del paper a tots els serveis municipals o darrerament per la contractació del subministrament de l’energia elèctrica pels equipaments i enllumenat públic d’origen 100% renovable. La darrera d'aquestes es va fer al gener per atorgar el servei de telecomunicacions de l'Ajuntament.
El consistori creu que aquest sistema garanteix la transparència i la lluita contra el frau, en ser un acte públic. Així com un estalvi generalitzat per a l’administració en ajustar les empreses els preus públics que ofereixen de forma directa per competir per un servei amb la conseqüent reducció de la despesa que això comporta per les administracions públiques. A més dels avantatges que la contractació electrònica ofereix a les administracions en general, aquesta modalitat també afavoreix als proveïdors ja que els facilita l'accés a tot tipus de concursos, independentment de les fronteres físiques, i agilitza i abarateix els processos, especialment a les empreses més petites, que augmenten les seves possibilitats d'accedir a noves vies de negoci en el sector públic.