Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament destina els diners descomptats als treballadors per la vaga del 14N a la compra d'aliments per famílies necessitades de la ciutat Les entitats Frater Nadal, Càritas i Entre Veïns, gestionen els prop de 20.000 euros que s'han donat pels bancs dels aliments https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament destina els diners descomptats als treballadors per la vaga del 14N a la compra d'aliments per famílies necessitades de la ciutat

Les entitats Frater Nadal, Càritas i Entre Veïns, gestionen els prop de 20.000 euros que s'han donat pels bancs dels aliments
L’Ajuntament de Rubí ha decidit destinar l’import dels diners descomptats als treballadors/es municipals que van secundar la passada jornada de vaga general del 14 de novembre als bancs dels aliments que actuen a la nostra ciutat, segons la petició que van fer els mateixos treballadors del consistori. Així, tres entitats de la ciutat, Càritas, Frater Nadal i Entreveïns, conjuntament amb Serveis Socials de l'Ajuntament, han treballat per destinar els prop de 20.000 euros disponibles a comprar aliments de primera necessitat i productes d'higiene, amb la col·laboració dels supermercats Suma i Dia, que són els únics que tenien la capacitat d'emmagatzematge i gestió per aquesta gran quantitat de productes.
Josep Castro, regidor de Recursos Humans i Organització, ha explicat que el seguiment de la vaga general del 14 de novembre va ser del 66,59% de la plantilla municipal, i que els diners descomptats sumen 19.680,88 euros. Des de fa anys que es va fer l'acord entre ajuntament i treballadors de destinar els sous que es descompten per seguiment de vaga a projectes socials, decidits pels mateixos treballadors. Els diners de l'anterior vaga general, el 29 de març, es van destinar a Oncolliga i les entitats Clariana i l'AAVV Les Torres-Rubí 2000.
Segons Ana M. Martínez, regidora de l'Àrea de Cohesió Social i Serveis a les Persones, aquesta donació posa de manifest el compromís dels treballadors de l'Ajuntament de Rubí davant la situació precària en què es troben moltes persones donada la situació econòmica actual. Martínez ha destacat també la gran tasca realitzada per aquestes tres entitats per tal de solucionar els problemes que estan passant moltes famílies. I ha agraït la tasca i l'esforç que cada dia estan realitzant les entitats solidàries a la nostra ciutat.
Pel que fa a la distribució dels 19.680,88€ descomptats als treballadors de l'ajuntament en concepte de la vaga general, 16.725,75€ s'han destinat a compra d'aliments de primera necessitat i 2.952,13€ a productes d'higiene personal i de la llar, entre altres, s'han comprat 9.000 bricks de llet, 3.000 kg d'arròs i 3.000 de llegums, 1.000 litres d'oli, 500 kg de farina o 1.000 llaunes de tonyina. Frater Nadal i Càritas gestionaran el 40% d'aquests productes cadascuna i Entre Veïns el 20% restant.
Els portaveus dels sindicats CCOO i UGT del comité d'empresa de l'Ajuntament de Rubí, també han estat presents a la roda de premsa i han explicat que la Fundació del Banc dels Aliments acceptava les donacions però que no podia garantir que es destinin únicament a persones de Rubí, com era la petició dels treballadors de l'Ajuntament, per tant, es van posar en contacte amb Serveis Socials per articular que aquests ajuts fossin a parar a famílies necessitades de la ciutat.