Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament destina 25.000 euros a subvencionar millores comercials Els ajuts econòmics es poden sol·licitar fins al 22 de novembre a les Oficines d’Atenció al Ciutadà https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament destina 25.000 euros a subvencionar millores comercials

Els ajuts econòmics es poden sol·licitar fins al 22 de novembre a les Oficines d’Atenció al Ciutadà
La regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Rubí ha obert el termini per sol·licitar les subvencions per a l’impuls de l’activitat comercial 2013. Aquesta línia d’ajuts, que es va implantar el 2005, compta novament amb una dotació econòmica global de 25.000 euros.

Mitjançant aquesta convocatòria, el consistori subvenciona un 50% del cost de l’actuació fins a un màxim de 800 euros. Hi ha cinc línies d’actuació diferents però cada establiment només pot optar a una d’elles: renovació exterior, que inclou el disseny, producció i instal·lació de rètols; renovació interior, que afecta intervencions en aparadors i il·luminació; introducció a les noves tecnologies, que contempla la realització de pàgines web i inversions en programari estàndard o específic, ordinadors personals, servidors i complements; difusió comercial; i supressió de barreres arquitectòniques.

Per optar als ajuts, els establiments han d’estar situats a la trama urbana consolidada de Rubí i en una planta baixa. Els comerços han d’estar actius o bé haver iniciat la seva activitat en el moment de presentació de la sol·licitud, i han d’estar inclosos en algun dels epígrafs de l’Impost d’Activitats Econòmiques que consten com a admesos a la convocatòria. Si l’actuació per a la qual demanen l’ajut ja s’ha realitzat en el moment de presentar la sol·licitud, el seu cost serà l’acreditat. Si l’actuació està pendent, es prendrà com a cost de referència el pressupostat. Totes les intervencions s’han de justificar amb la corresponent documentació.

Les subvencions es poden sol·licitar fins al 22 de novembre mitjançant un imprès que es pot obtenir presencialment a la Unitat de Comerç, ubicada a l’edifici Rubí+D, o bé descarregar-se des del web www.rubi.cat/comerc. Tota la documentació requerida s’ha de registrar a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció al Ciutadà, la del carrer Narcís Menard o la de la Rambleta Joan Miró.

La regidora de Comerç, Arés Tubau, ha destacat que “amb aquestes ajudes volem estar al costat dels nostres comerciants perquè modernitzin i adaptin el seu negoci en tot allò que els permeti ser més competitius, especialment en aquests temps de crisi econòmica”. La convocatòria de subvencions per a la millora dels comerços de Rubí es duu a terme de forma ininterrompuda des del 2005 amb gran èxit. L’any passat, l’Ajuntament va tramitar 24 ajuts.