Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament demanarà a la Generalitat que mantingui la gratuïtat del peatge de les Fonts Els més afectats per la mesura són els veïns de les urbanitzacions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament demanarà a la Generalitat que mantingui la gratuïtat del peatge de les Fonts

Els més afectats per la mesura són els veïns de les urbanitzacions.
El trajecte natural per a un rubinenc que viu a les urbanitzacions de Rubí i que vol accedir al polígon de La Bastida o a la ciutat veïna de Sant Cugat o Les Planes, és l’autopista C16, dels túnels de Vallvidrera. Per fer-ho, però ha de travessar el peatge situat a Les Fonts actualment gratuït per als veïns de Rubí, Sant Cugat i Terrassa i que deixarà de ser-ho l’1 de gener. Els rubinencs que viuen al nucli urbà s’incorporen a aquesta via passat el peatge per la qual cosa no han de pagar-lo. Amb aquesta mesura, persones de la mateixa ciutat que volen accedir als mateixos punts fent ús de la mateixa via, tenen condicionats diferents, el que és considerat per la regidora de mobilitat Belén Meneses, com a discriminatori. La C16 és també la més ràpida per accedir a l’autopista A-7 i al lateral de la B-30, als que s’accedeix passat el peatge de Les Fonts. L’altra opció passa per fer els 8 quilòmetres que separen la part més llunyana de les urbanitzacions amb el nucli urbà de Rubí, creuar-lo i prendre l’entrada situada bé a l’avinguda de l’Electricitat, bé en terme municipal de Sant Cugat, prop del Centre Comercial Sant Cugat.

De forma paral·lela als inconvenients que tindran aquests residents, hi ha l’increment de vehicles que el consistori considera que es produirà a la comarcal 1413 donat que les persones residents a Terrassa, Rubí i Sant Cugat que es desplacen entre aquestes poblacions hauran de pagar per fer servir el peatge, per la qual cosa, és molt probable que optin per la comarcal que és gratuïta. El trànsit registrat en aquesta via superava els 24.000 vehicles diaris just abans de prendre les mesures de gratuïtat l’any 2007. Es dóna la circumstància que la comarcal 1413 és la via utilitzada pels rubinencs per accedir a l’Hospital de Terrassa, centre de referència per la ciutat. Un increment del trànsit afectaria directament en el temps necessari per accedir-hi.

L’Ajuntament es planteja fer arribar una queixa formal mitjançant carta al Conseller de Territori Lluís Recoder així com presentar una moció al Ple reclamant a la Generalitat que es mantingui la gratuïtat del peatge, tal i com està en aquests moments.