Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament demana al 'banc dolent' que posi a lloguer els seus habitatges buits L’alcaldessa adreça una carta a la SAREB instant-la que llogui els seus pisos o que els cedeixi a l’Ajuntament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament demana al 'banc dolent' que posi a lloguer els seus habitatges buits

L’alcaldessa adreça una carta a la SAREB instant-la que llogui els seus pisos o que els cedeixi a l’Ajuntament
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha dirigit una carta a la SAREB (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària) on li demana que ocupi aquells habitatges de la seva titularitat ubicats a Rubí que estiguin actualment buits. En la mateixa línia de la carta que va enviar el passat mes de gener a les entitats financeres amb presència a la ciutat, la màxima responsable municipal demana al “banc dolent” que preferiblement posi aquests pisos a disposició d’aquells ciutadans que actualment tenen dificultats per accedir a una vivenda, mitjançant el règim d’ús que estimi adequat, o bé que els cedeixi a l’Ajuntament per tal que els gestioni en règim d’arrendament amb la mateixa finalitat.

La carta adreçada a la SAREB posa l’accent en la gran demanda que existeix a Rubí d’habitatges de lloguer, especialment amb rendes assequibles, per part de persones que no poden accedir al mercat d’habitatges lliures en disposar d’ingressos baixos i/o estar en situacions de gran vulnerabillitat. Tal com recorda l’alcaldessa als bancs, l’actual crisi “ha impactat de forma dramàtica en la vida de molts ciutadans d’aquesta població del Vallès Occidental que, a causa de dificultats econòmiques sobrevingudes, no poden cobrir les seves necessitats bàsiques”. Això, segons recull la carta, ha desembocat en nombrosos casos de desnonaments i, conseqüentment, en situacions de precarietat, pobresa, i exclusió social, econòmica i residencial, que sovint s’han traduït en un increment dels casos d’ocupació d’habitatges.

L’alcaldessa sosté que estem “davant d’una situació d’emergència d’habitatge que constitueix una autèntica anomalia en el context europeu” i que “s’agreuja pel fet que l’Estat Espanyol és el país d’Europa amb més habitatge buit”. La carta evidencia que, mentre l’administració local està mancada de recursos per fer front a aquesta problemàtica, les entitats i les seves immobiliàries acumulen pisos en desús. Per aquest motiu, l’Ajuntament insta els bancs a mobilitzar aquests habitatges, amb la voluntat de garantir la funció social de la vivenda.

Emparant-se en la Llei 18/2007, del 28 de desembre, del “Dret a l’Habitatge”, l’administració local adverteix la SAREB de la intenció de sancionar aquelles entitats que no s’avinguin a posar a lloguer els seus pisos en desús. Tot i això, li reitera que el seu desig no és arribar a aquest extrem, sinó aconseguir l’entrada dels habitatges al mercat de lloguer a un preu assequible. Per aquest motiu, el consistori posa a disposició de la SAREB els serveis de Proursa en cas que aquesta vulgui cedir els pisos perquè la societat municipal en gestioni el lloguer.