Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament demana a la Generalitat que garanteixi els efectius necessaris al Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal El Ple aprova una moció que insta el Govern català a complir la normativa i dotar el parc de tots els recursos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament demana a la Generalitat que garanteixi els efectius necessaris al Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal

El Ple aprova una moció que insta el Govern català a complir la normativa i dotar el parc de tots els recursos
El Ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció en què es demana a la Generalitat que compleixi la normativa al Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal. El text acorda instar el Govern català a incrementar la dotació de personal que dóna servei en aquesta instal·lació per tal de garantir que hi haurà sempre un mínim de cinc efectius a cada guàrdia. A més, reclama que es doti el parc dels recursos materials i formatius necessaris per donar continuïtat al servei de qualitat que s’ha prestat fins ara.

La moció aprovada per tots els grups municipals argumenta que el Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal cobreix una població de més de 170.000 habitants entre els tres municipis. Actualment, segons remarca el text, la instal·lació no compleix la normativa perquè en tres dels quatre torns només compta amb set bombers, no arribant així als vuit efectius exigits. A més, les darreres retallades haurien provocat que una mitjana de deu dies al mes només hi hagi quatre efectius per cobrir les guàrdies, en comptes dels cinc que fixa la normativa. La moció també denuncia que des de l’any 2009 no s’ha contractat cap bomber nou al cos, i que no es cobreixen jubilacions ni baixes.

El text aprovat per tots els grups del consistori apunta igualment que el parc situat a Rubí és un dels pocs de tot Catalunya que disposa d’un vehicle d’actuació en accidents amb risc químic, i que aquesta unitat requereix un mínim de cinc bombers per al seu servei.

Per tot això l’Ajuntament considera que la situació del cos que dóna servei a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal pot comportar un perill per als mateixos bombers, així com també pot afectar negativament sobre l’efectivitat del servei que presten.

Carta de l’alcaldessa

El passat 9 de gener, abans de l’aprovació d’aquesta moció al Ple municipal, l’alcaldessa, Carme García, ja va adreçar una carta sobre aquest mateix tema al conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, en què demanava que es garantissin els efectius necessaris al Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal.

En aquest escrit, la màxima responsable municipal exposava “la situació precària” en què es troba actualment la instal·lació, amb un nombre d’efectius per a les guàrdies inferior al mínim establert, “amb el consegüent perjudici per al servei que presta el parc i amb el risc que això comporta”.

Tot i reconèixer la complexa situació econòmica actual, Carme García va expressar en aquesta carta al conseller que aspectes com la seguretat ciutadana i les condicions laborals del cos de bombers “s’han de mantenir intactes i no han de ser retallats”.

A banda d’adreçar-se a Ramon Espadaler, aquesta mateixa setmana l’alcaldessa i el tinent d’alcaldia de l’Àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, han mantingut una reunió amb els responsables del Parc de Bombers per conèixer de primera mà la situació en què es troba el cos que dóna servei a la ciutat.