Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament demana a la Generalitat informació sobre la restauració de la pedrera Berta El consistori creu que el projecte podria provocar molèsties a Rubí i per aquest motiu vol tenir l’opció de presentar-hi al·legacions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament demana a la Generalitat informació sobre la restauració de la pedrera Berta

El consistori creu que el projecte podria provocar molèsties a Rubí i per aquest motiu vol tenir l’opció de presentar-hi al·legacions
L’Ajuntament de Rubí ha demanat a la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial que el consideri com a part interessada en el procediment de modificació del programa de restauració de la pedrera Berta, número 9, situada als termes municipals de Sant Cugat i El Papiol. El consistori entén que el projecte plantejat per l’empresa Jaume Franquesa SA, consistent en un dipòsit controlat de bales de residus, pot tenir un impacte negatiu sobre Rubí. Per aquest motiu, reclama que li sigui traslladada tota la documentació sobre la futura activitat i que s’ampliï el termini per analitzar-la, de manera que l’Ajuntament tingui la possibilitat de presentar-hi al·legacions si ho considera oportú.

A la carta adreçada a la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, el consistori argumenta que el dipòsit que vol posar en marxa la societat Jaume Franquesa SA estaria situat a menys de 300 metres de zones industrials i residencials de Rubí. Malgrat això, l’Ajuntament no ha estat informat en cap moment de l’expedient per part de la Generalitat de Catalunya.

L’anunci públic sobre la sol·licitud de modificació del programa de restauració de la pedrera es va publicar al DOGC el 16 de desembre de 2013, i concedia un termini de 30 dies per formular al·legacions que es va esgotar el 24 de gener. Davant d’això, l’Ajuntament ha reclamat a la Generalitat que ampliï aquest període de temps i li faci arribar la documentació necessària per valorar el projecte. Això inclou l’avaluació d’impacte ambiental presentada per Jaume Franquesa SA, el projecte modificat del programa de restauració de la pedrera i els estudis en què es basa la viabilitat del mateix.

El consistori fa aquesta petició en considerar que és part interessada en aquest afer, segons els criteris recollits a l’article 31 de la llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú (LRJPAC).