Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament convida la ciutadania a participar en la segona edició del projecte Barris al dia El procés participatiu s’ha iniciat aquest dimarts amb una reunió de la Comissió cívica, integrada per representants dels sis districtes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament convida la ciutadania a participar en la segona edició del projecte Barris al dia

El procés participatiu s’ha iniciat aquest dimarts amb una reunió de la Comissió cívica, integrada per representants dels sis districtes
L’Ajuntament de Rubí impulsa per segon any consecutiu el projecte Barris al dia, adreçat a la millora de l’espai públic de la ciutat. La iniciativa, inclosa al Pla anticrisi 2014, tornarà a articular-se al voltant d’un procés de participació que permetrà a la ciutadania proposar i prioritzar aquelles actuacions de manteniment més necessàries en cadascun dels sis districtes en què es divideix el municipi.

La segona edició de Barris al dia ha arrencat aquest dimarts a la tarda a l’edifici Rubí+D amb una reunió de la Comissió cívica que es va encarregar de fer seguiment del projecte el 2013. Aquest òrgan, integrat per un representant de cada districte i un de cada grup municipal, ha pogut conèixer durant la trobada els detalls sobre el nou procés participatiu, amb especial atenció a les millores que s’hi han introduït.

Barris al dia 2014 tornarà a comptar amb una dotació econòmica de 400.000 euros, distribuïts a parts iguals entre els sis districtes, però les quantitats assignades a cada zona seran lleugerament superiors, ja que enguany no hi haurà diners reservats per a actuacions proposades per l’Ajuntament (el 2013 es va destinar una part del pressupost a la millora de la senyalització d’orientació urbana i al projecte de Camins escolars).

La novetat principal d’aquesta edició, però, serà el fet que es convocaran dues reunions de treball amb la ciutadania en comptes d’una, amb l’objectiu de millorar la participació tant des d’un punt de vista quantitatiu com qualitatiu. La primera sessió tindrà lloc al Centre Cívic d’El Pinar el 24 d’abril i servirà per recollir i debatre les aportacions de la ciutadania, que es posaran en comú amb tot un seguit de propostes recopilades per l’Ajuntament a partir de suggeriments dels mateixos ciutadans o de necessitats detectades pels tècnics municipals. La segona es farà el 27 de maig en el mateix emplaçament i es dedicarà a la priorització i decisió de les obres que finalment s’executaran.

Entre les millores que s’han introduït al procés, també destaca la possibilitat que els participants facin aportacions sobre diferents districtes i l’increment de la qualitat de la informació subministrada. Així, els ciutadans i ciutadanes que prenguin part a Barris al dia 2014 podran prendre les seves decisions a partir d’unes completes fitxes de treball on constarà el nom de l’actuació, la seva descripció, un pressupost orientatiu, una fotografia i un plànol de situació.

A la reunió d’aquest dimarts també s’ha donat a conèixer la campanya de difusió de tot el procés participatiu. Entre d’altres, aquesta contempla la posada en marxa d’un apartat especial al web municipal on es recollirà tota la informació sobre el projecte.

Amb la reedició de Barris al dia, l’Ajuntament manifesta la seva voluntat de tornar a treballar de manera conjunta amb la ciutadania, seguint criteris de proximitat, amb l’objectiu de millorar l’eficàcia i l’eficiència dels serveis públics. “Creiem que l’any passat va anar força bé”, ha expressat aquest dimarts el regidor de Planificació Urbana i Habitatge, Manuel Velasco, qui ha posat de relleu la necessitat d’actuar sobre “aquelles coses que són petites però que en el dia a dia són importants”. De la seva banda, el coordinador de l’Àmbit de Presidència, Michael Donaldson, ha aprofitat la trobada per agrair als membres de la Comissió cívica la seva tasca desinteressada durant l’anterior edició de Barris al dia.

Els rubinencs i rubinenques interessats a participar en la nova edició de Barris al dia poden confirmar la seva assistència a l’adreça de correu electrònic governanca@ajrubi.cat o bé al telèfon 93 588 70 00 (ext. 3407) de 9 h a 15 h.