Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament bonificarà a les empreses que facilitin transport col·lectiu als treballadors Les ordenances fiscals s’han aprovat per una àmplia majoria. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament bonificarà a les empreses que facilitin transport col·lectiu als treballadors

Les ordenances fiscals s’han aprovat per una àmplia majoria.
Les ordenances fiscals que s’aplicaran a Rubí l’any 2009 s'han aprovat en un ple extraordinari amb el vot favorable de totes les formacions polítiques locals, a excepció del grup d’ACR que s'ha abstingut.

Algunes de les propostes presentades inicialment per l’equip de govern s’han millorat en favor de les butxaques dels contribuents i d’altres són noves.

Com a millores a la proposta inicial hi ha una major rebaixa del tipus de l’IBI que passarà al 0,89 en comptes del 0,90 % inicialment previst. Això suposarà que l’Ajuntament deixarà d’ingressar 471.000 €, en comptes dels prop de 236.000 € inicials. En aquest mateix impost, el govern ha acceptat ampliar el nombre de famílies nombroses que es beneficiaran del 50 % de bonificació amb límit de 250. Així mateix, l’equip de govern, estudiarà ampliar la subvenció, de fins a un 25 %, que actualment reben les persones grans amb ingressos baixos. Aquesta ampliació afectaria en el futur a famílies monoparentals i a famílies amb pocs recursos econòmics.

També hi haurà beneficis fiscals en l’import de l’IBI, d’un 10 %, per aquells que, sense ser obligatori, instal•lin energies alternatives en els seus habitatges. Actualment, aquestes persones ja poden descomptar-se de l’impost de Construccions (ICIO) el 95 % del cost de la instal•lació.

En la taxa d’escombraries, l’equip de govern s’ha compromès a estudiar un increment d’un 5% en la bonificació que reben les famílies nombroses.

També s’ha aprovat un increment en les bonificacions de la Plusvàlua. Per mortis causa, la bonificació serà del 85 % en comptes del 75 % actual, mentre que per incorporar un habitatge heretat dins la borsa d’habitatge de lloguer municipal durant 5 anys, la bonificació serà del 95 % en comptes del 85 % actual.

Una de les novetats que s’incorporen a les ordenances fiscals del pròxim any són les bonificacions a les que es podran acollir les empreses que posin a disposició dels seus treballadors una forma de desplaçar-se col•lectivament. Per aquesta circumstància, les empreses que estiguin subjectes a l’impost d’Activitats Econòmiques, IAE, tindran un descompte del 20 % en l’import d’aquest impost.

En la seva intervenció, el regidor d’Hisenda, Josep Castro, ha dit que totes i cadascuna d’aquestes bonificacions i subvencions “representen una aportació social que fa l’ajuntament, renunciant a uns ingressos necessaris per donar serveis”.

Castro ha destacat l’”etapa de contracció econòmica” en la qual ens trobem actualment i que “fa necessari el paper de l’administració pública per respondre a les demandes dels ciutadans amb l’objectiu principal de no augmentar la pressió fiscal ni la càrrega que els provoca la crisi”.

Pressupost 2009

A l’acabament del ple en sessió extraordinària, l’alcaldessa de Rubí, Carme García, va avançar que en la pròxima junta de portaveus, prevista per dijous 23 d’octubre, es lliurarà a tots els grups polítics un document amb l’objectiu de “consensuar plegats les línies generals que ens portaran a elaborar els pressupostos municipals per a l’any 2009”. García va destacar que serà un procés “molt complicat”, tenint en compte que “hem d’augmentar els serveis a la ciutadania i conservar els mateixos recursos”.