Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament atorga a una trentena d'agents locals la medalla al mèrit professional L’alcaldessa lliurarà els reconeixements després que el Ple ho acordés el passat mes de gener. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament atorga a una trentena d'agents locals la medalla al mèrit professional

L’alcaldessa lliurarà els reconeixements després que el Ple ho acordés el passat mes de gener.
Una trentena d’agents de la policia local de Rubí rebrà el pròxim dimarts, 24 de febrer, de mans de l’alcaldessa un reconeixement per haver realitzat, en acte de servei, alguna actuació notòria, d’especial rellevància social, considerada meritòria pel risc que comporta o per l’eficàcia dels seus resultats. L’acte homenatge va ser acordat en el Ple del passat 29 de gener.

La majoria d’aquests agents rebran la medalla per haver participat en una desena d’intervencions de seguretat ciutadana realitzades els anys 2007 i 2008. Es tracta de detencions per intents d’homicidi amb arma blanca i lesions, baralles amb arma blanca, i per robatoris amb força i/o violència a empreses, domicilis particulars i botigues. Les actuacions destacades han estat escollides entre un total de 700 intervencions fetes durant aquests anys.

3 agents més seran condecorats per serveis assistencials, que van contribuir a salvar la vida de la persona atesa: una nena que durant la festa major s’estava ofegant amb un caramel, per intervenir un ciutadà que va patir una aturada cardiorespiratòria al carrer i per convèncer a un ciutadà que es volia autolesionar perquè finalment no ho fes.

També es premia a dos agents que han realitzat tasques solidàries i que van participar en els operatius d’ajuda de primera necessitat a Kosovo l’any 2007 i a Burkina Faso el 2008.

2 agents més rebran una medalla de permanència en el servei pels 35 anys de prestació de servei a la policia local.

En aquest acte, també es lliurarà una medalla d’homenatge a 4 persones per agrair així la seva col•laboració amb la policia local. Es tracta de la presidenta de l’AAVV del Pinar, M. Josefa Munuera; a la directora de l’Escola Regina Carmeli, Susana García, al cap dels Mossos d’Esquadra de Rubí, Francesc Camprubí, i al membre de l’International Police Association (IPA), Eloy Ariza.

Per altra banda, en el mateix acte es farà el lliurament dels trofeus de la competició de cross i del campionat de futbol base que van tenir lloc en el marc de les V Jornades Policials.

L’alcaldessa farà el lliurament dels mèrits professionals i dels trofeus de les V Jornades policials tindrà lloc el pròxim dimarts, 24 de febrer, a les 19 h al Castell – Ecomuseu de Rubí (c. del Castell, 35). També està prevsita l’assistència del regidor de Seguretat, Josep A. Serra; l’inspector en cap Policia Local de Rubí, Miquel Pedrosa; l’inspector en cap dels Mossos d’Esquadra de Rubí, Francesc Camprubí, i representants de Mossos d’Esquadra de Granollers, del Cos Nacional de Policia, de la Guàrdia Urbana de Barcelona, dels centres escolars de Rubí i d’associacions de veïns.