Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aportarà més de 400 mil euros per garantir la màxima cobertura dels ajuts de menjador escolar L’esforç econòmic de l’Ajuntament possibilitarà que 687 infants disposin d’ajudes del 100% https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament aportarà més de 400 mil euros per garantir la màxima cobertura dels ajuts de menjador escolar

L’esforç econòmic de l’Ajuntament possibilitarà que 687 infants disposin d’ajudes del 100%
L’Ajuntament de Rubí farà una aportació d’entre 416.292 i 486.148 euros amb l’objectiu que el màxim nombre d’alumnes de la ciutat disposin d’ajuts de menjador escolar durant el curs 2014-2015. El nombre de sol·licituds d’aquests tipus de beques s’ha incrementat notablement aquest any, passant de les 961 del curs anterior a un total de 1.211.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, que gestiona aquests ajuts per delegació del Departament d’Ensenyament, ha resolt l’atorgament de beques del 100% a només 68 infants rubinencs i del 50% a uns altres 619 alumnes. Per contra, 251 famílies han vist denegat l’ajut perquè superaven el límit de renda o de valor mobiliari fixat per la Generalitat. Entre tots els sol·licitants, hi ha altres 129 que estan pendents de resolució perquè presentaven diferents irregularitats en la documentació aportada, mentre que 144 famílies estan a l’espera d’una segona valoració per part del Consell Comarcal en cas que el Departament d’Ensenyament decideixi ampliar el crèdit disponible.

Davant d’aquesta resolució del Consell Comarcal, l’Ajuntament ha decidit fer una aportació complementària d’un mínim de 416.292 euros que permetrà ampliar sensiblement l’abast de les beques. Segons valora el Consistori, el nombre d’ajuts del 100% garantits és insuficient ateses les condicions econòmiques de les famílies sol·licitants. D’altra banda, tot i que la xifra de beques del 50% es considera acceptable, l’Ajuntament entén que una part important dels demandants podria acabar renunciant al servei de menjador en no poder fer front a l’altra meitat del cost.

Així, en el cas dels 619 alumnes que tenen dret a una beca del 50%, l’administració local ha decidit posar els diners necessaris per cobrir la totalitat del servei de menjador. Això vol dir que un total de 687 infants tindran garantides ajudes del 100%. A més, pel que fa a les 144 sol·licituds pendents de revisió, l’Ajuntament els concedirà beques del 50% amb independència de la resolució final del Consell Comarcal.

Aquesta aportació del Consistori podria ascendir fins als 486.148 euros en el cas que el Consell Comarcal acabés resolent que les 123 sol·licituds que a hores d’ara presenten irregularitats en la documentació sí que reuneixen els requisits per tenir una beca.

Bona valoració dels casals d’estiu
Les mateixes dificultats econòmiques que han provocat un augment de les sol·licituds dels ajuts de menjador escolar van fer témer a l’Ajuntament que algunes famílies tindrien problemes per garantir l’alimentació bàsica dels seus infants durant les vacances estivals. Per aquest motiu el Consistori va posar en marxa tot un seguit d’accions adreçades a prevenir aquesta situació.

Per primer cop, es van contractar dos casals durant el mes d’agost a les escoles 25 de Setembre i Mossèn Cinto que van donar cabuda a una seixantena d’infants prioritzats pels Serveis Socials. Per complementar aquesta oferta, el Consistori també va signar un conveni amb Compartir-Grup Social Marista per tal de mantenir actiu el Centre Obert del barri d’El Pinar durant els mesos de juliol i agost, beneficiant així una norantena d’infants. A més, l’Ajuntament va costejar íntegrament el menjador promogut per l’entitat ASAV durant el mes d’agost i la primera setmana de setembre. El servei, ubicat a l’Escola Montessori, va atendre una mitjana diària de 35 infants i joves.

El Consistori fa una molta bona valoració de totes aquestes iniciatives, ja que han permès assegurar l’alimentació bàsica d’un nombre important d’infants, alhora que se’ls han proporcionat activitats de lleure i, en alguns casos, de reforç escolar.