Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament amplia els terminis d'obres com a una mesura més per fer front a la crisi econòmica També ha recollit en un document les condicions de tancament per a solars no edificats i obres aturades. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament amplia els terminis d'obres com a una mesura més per fer front a la crisi econòmica

També ha recollit en un document les condicions de tancament per a solars no edificats i obres aturades.
La Junta de Govern Local ha aprovat recentment l’ampliació dels terminis d’inici i acabament de les llicències per a realitzar obres particulars amb l’objectiu de minvar els efectes de la crisi econòmica en el sector immobiliari i de la construcció.

Pel que fa l’inci d’obres, el termini per a iniciar-les un cop es rep la notificació de la llicència s’amplia de 2 a 24 mesos en el cas d’obres majors i de 2 a 6 mesos per a les menors. El termini per a l’acabament de les obres s’amplia de 2 a 4 anys en obres majors i de 6 a 12 mesos en obres menors.

Tancament de solars no edificats i obres aturades

En relació a això, l’Ajuntament de Rubí ha recollit en un document les condicions necessàries i obligatòries que cal complir per al tancament dels solars no edificats i obres aturades de propietat privada que hi ha a la ciutat. Aquestes condicions marquen de forma obligatòria els procediments a seguir pels seus propietaris i els elements necessaris per tal de mantenir correctament tancats aquests solars. Fins ara, a la ciutat, cap document recollia aquestes condicions de forma explícita.

D’aquesta manera, s’estableix el tipus de material que cal emprar per a la tanca d’obra (amb acabat de façana amb una alçada d’entre 2,20 i 2,80 metres), s’inclou la necessitat d’instal•lar una porta d’accés al solar que ha de romandre tancada, i s’obliga a col•locar les escomeses provisionals a l’interior de l’obra o solar, així com altres aspectes de manteniment del solar (romandre net d’herbes, matolls i residus per tal de conservar-lo en les millors condicions d’higiene possibles), entre d’altres.

En cas d’incompliment d’aquestes mesures per part dels propietaris, l’ajuntament pot imposar multes que van dels 300 als 3.000 euros, fins que es compleixi l’ordre municipal.