Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La zona esportiva de Duets no es construirà a Cova Solera per impediments legals L'Ajuntament no pot atorgar llicències urbanístiques a la zona perquè així ho ordena una sentència del Tribunal Superior de Justícia. Un altre impediment important és que actualment l'Ajuntament de Rubí no consta en el Registre de la Propietat com a propietari del terreny on s'havia de construir la zona esportiva. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La zona esportiva de Duets no es construirà a Cova Solera per impediments legals

L'Ajuntament no pot atorgar llicències urbanístiques a la zona perquè així ho ordena una sentència del Tribunal Superior de Justícia. Un altre impediment important és que actualment l'Ajuntament de Rubí no consta en el Registre de la Propietat com a propietari del terreny on s'havia de construir la zona esportiva.

L&#8217;Equip de govern ha proposat espais alternatius als del Polígon de Cova Solera per construir la zona esportiva que gestionarà l&#8217;empresa Duets. Aquesta necessitat de canviar d&#8217;ubicació obeeix a una imposició legal, donat que hi ha impediments jurídics, urbanístics i d&#8217;inscripció registral que obliguen a deixar aturat el projecte a Cova Solera. <br /><br />El primer tinent d&#8217;alcalde de l&#8217;Ajuntament, Jordi Peiró, ha explicat que no es poden donar llicències urbanístiques a Cova Solera donat que &#8220;una sentència del Tribunal Superior de Justícia així ho ordena i a més l&#8217;Ajuntament no figura com a propietari dels terrenys al Registre de la Propietat. L&#8217;anterior equip de govern no va fer la inscripció i ara tenim dificultats per ratificar la cessió d&#8217;aquests terrenys per part d&#8217;una rubinenca que va morir fa uns anys&#8221;.<br />Davant aquestes impossibilitats, els govern ha decidit traslladar el projecte de Duets, consistent en la construcció d&#8217;una zona esportiva amb piscines, gimnàs i zona de raquetes a un altre indret. Entre els espais que s&#8217;han mirat per tal d&#8217;encabir la nova zona esportiva hi ha el barri del 25 de setembre. <br /><br />L&#8217;Ajuntament s&#8217;ha compromès en el ple celebrat el passat 8 d&#8217;abril a mantenir l&#8217;espai de Cova Solera com a zona d&#8217;equipaments esportius on es podrà actuar una vegada se solucionin els problemes jurídics que impedeixen fer cap tipus d&#8217;actuació en aquests moments.<br /><br />Algunes entitats veïnals han posat en dubte aquests impediments argumentats per l'Ajuntament, per aquesta raó, l'equip de govern s'ha compromès a facilitar tots els informes que disposa a un advocat designat pels veïns perquè pugui comprovar la veracitat de la informació facilitada.