Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La XV Fira de Sant Galderic ha estat la més participativa de totes L’alcaldessa va inaugurar l’exposició “Memòria Pictòrica. Artistes de Rubí nascuts abans de 1930” al Castell. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La XV Fira de Sant Galderic ha estat la més participativa de totes

L’alcaldessa va inaugurar l’exposició “Memòria Pictòrica. Artistes de Rubí nascuts abans de 1930” al Castell.
La XV Fira de Sant Galderic ha estat una de les que més participació i gent ha atret fins ara, segons els organitzadors d’aquesta mostra d’art i pagesia que, aquest any ha arribat a tenir també més parades que altres anys, amb un total d’un centenar, entre alimentació (algunes de les quals van exhaurir tots el seus productes), artesania i artistes.

Dintre de les activitats programades, es va lliurar al Castell el premi al guanyador del 8è Concurs de Plaques de Cava, que s’organitza en el marc d’aquesta fira, a Jaume Tello per la seva placa Correfoc que va ser la guanyador dels 750 euros d’aquesta convocatòria. A més, es van lliurar el 1r. accèssit a Joan Mas i els 2ns a Laia Folch i Jordi Vivas.

Una exposició per recuperar la memòria
A més, per aquesta ocasió en que s’arriba a la quinzena fira, l’Ajuntament, en col•laboració amb l’Associació Sant Galderic, ha organitzat l’exposició Memòria Pictòrica. Artistes de Rubí nascuts abans de 1930 que va ser inaugurada per l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia al Castell Ecomuseu Urbà, un dels espais d’aquest mostra, amb totes les famílies que han deixat les obres dels pintors que integren aquesta mostra retrospectiva.

L’exposició, que es podrà veure fins a finals d’any, està distribuïda en dos espais que separen la mostra amb un criteri cronològic. En el primer espai, l’Antiga Estació, es poden veure les obres més antigues, es a dir, els retrats que al s. XIX es feien fer els senyors de les masies de Rubí, amb uns conjunts de retrats de quatre famílies rubinenques (Malet, Ramoneda, Ribas i Xercavins), que han estat cedits per les famílies per a aquesta mostra.

Així mateix, el conseller de Cultura, Joan Manel Tresseras, va visitar l’exposició en ambdós espais amb l’alcaldessa, amb qui també va visitar la mostra d’art sacre rubinenc que s’exposa a l’Aula Cultural Caixa de Terrassa fins a finals de mes.

Tot i que la participació a la botifarrada popular va ser d’unes 250 persones aproximadament, el bon nivell de participació de tota la jornada es va reduir a causa del fred que va fer minvar una mica l’assistència del públic al Concert especial del 15è aniversari amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, al qual van assistir unes 400 persones.