Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa Local s'interessa pel funcionament de la Finestreta Única Empresarial de Rubí El consell general del consorci de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació s’ha reunit aquest divendres a la Masia de Can Serra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Xarxa Local s'interessa pel funcionament de la Finestreta Única Empresarial de Rubí

El consell general del consorci de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació s’ha reunit aquest divendres a la Masia de Can Serra
La Xarxa Local de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació de Catalunya ha celebrat la reunió del seu consell general aquest divendres a Rubí. Els membres del consorci, integrat per 13 entitats i agents socials, entre els quals figura el Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament, ha aprofitat l’ocasió per visitar la Finestreta Única Empresarial (FUER), ubicada a la Masia de Can Serra.

El Consistori va posar en marxa la FUER al juliol del 2013 amb la intenció de convertir-la en un punt de referència únic per al teixit econòmic de la ciutat. En els darrers mesos, la Finestreta Única s’ha consolidat progressivament com un servei de gran utilitat per a empresaris i emprenedors, que cada cop s’hi adrecen més per demanar informació i gestionar tràmits relacionats amb les seves activitats.

Els membres de la Xarxa Local han pogut conèixer aquest divendres el funcionament de la FUER i la seva creixent acceptació entre els usuaris. Durant el primer semestre d'aquest any, el servei ha registrat 1.809 tràmits d’empreses, dels quals 907, al voltant de la meitat, ja s’han iniciat directament a Can Serra i no pas a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC). D’aquests tràmits, un 85% corresponen a expedients d’activitats, llicències d’obres i ocupació de l’espai públic.

La FUER compta amb un equip de quatre persones que representen la cara visible del servei. Actualment, cadascuna d'aquestes treballadores fa el seguiment d'una mitjana de 150 expedients.

Tal com ha destacat el regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, la posada en marxa de la Finestreta Única Empresarial va suposar un treball previ llarg i costós de dos anys. Aquest esforç, però, s'ha traduït en una valoració molt favorable per part del teixit econòmic local, que aprecia la facilitació de tràmits però també el fet de comptar amb un interlocutor únic que els orienti i faci el seguiment dels seus expedients.

Conveni amb la Fundació Bureau Veritas
A la reunió d'aquest divendres, el president de la Xarxa Local de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació, Rafael Peris, i el gerent de la Fundació Bureau Veritas, Josep Roura, han subscrit un conveni pel qual aquesta darrera entitat concedirà 125 beques, finançades al 50%, per a la realització de cursos i màsters de títol propi, impartits en la modalitat eLearning. L'objectiu d'aquest acord de col·laboració és formar i especialitzar persones dels municipis que conformen el consorci Xarxa Local, entre aquests Rubí, per tal d'afavorir el seu accés al mercat laboral.

Amb la signatura d'aquest conveni, la Xarxa Local manifesta el seu interès per promocionar, difondre i impulsar una acció formativa adreçada als col·lectius universitaris, desocupats i treballadors en actiu amb majors dificultats d’accés o retorn al mercat laboral.